Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ ΜΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ! Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΝ ΔΡΑΣΗ

Κατάλυση του ασύλου από την αστυνομία και τον Εισαγγελέα , προληπτικές συλλήψεις και ματαίωση της συνέλευσης των σπουδαστών με αίτημα  του ίδιου του Προέδρου του ΤΕΙ Λαμίας!
Σήμερα επαναλαμβάνονταν στο ΤΕΙ Λαμίας οι εκλογές για την ανάδειξη οργανων Διοίκησης σύμφωνα με το νεο νόμο -πλαίσιο για την Παιδεία, ένα νομοσχέδιο  που βρίσκει αντίθετη την πλειοψηφία της Ακαδημαικής κοινότητας και τους φοιτητές.  Η εκλογική διαδικασίαστο ΤΕΙ Λαμίας είχε ακυρωθεί πριν λίγες ...εβδομάδες λόγω κατάληψης του ιδρύματος από τους φοιτητές. Παρομοιες δράσεις έχουν γίνει σε πολλά ΑΕΙ και ΤΕΙ  σε μια προσπάθεια να ακυρωθεί στην πράξη ο νόμος -πλαίσιο που υποβαθμίζει την δημόσια εκπαίδευση και επιβάλει δραστικές περικοπές δαπανών κάνοντας αδύνατη τη συνέχιση της  λειτουργία πολλών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Ως γνωστόν SOS -δυστυχώς χωρίς αποδέκτες - έχει προ πολλού εκπέμψει το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας αλλά και το ΤΕΙ Λαμίας απειλείται με συρρίκνωση και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω μνημονιακών περικοπών.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι με το νέο μνημόνιο  στο στόχαστρο μπαίνει ακόμα και η σίτιση των φοιτητών σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση πληττει με δραματικό τρόπο τη λαϊκή οικογένεια. Για το θέμα αυτό ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Λαμίας  χτες έδωσε στη δημοσιότητα μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση στην οποία καταγγέλει τα κακώς κείμενα στο ΤΕΙ Λαμίας . Για σήμερα και οι δυο σπουδαστικοί σύλλογοι εκ των οποίων ο ένας πρόσκειται στη ΔΑΠ και ο άλλος στο ΚΚΕ καλούσαν σε γενική συνέλευση των φοιτητών για να συζητήσουν τις παραπέρα ενέργειες τους για τα οξυμένα προβλήματα τους.
Το πρωί πριν ακόμα αρχίσει η Γενική Συνέλευση όπως κατήγγειλε ο εκπρόσωπος των φοιτητών στο ραδιόφωνο του LAMIAFM1, με εντολή του απερχόμενου Προέδρου του ΤΕΙ κ. Καρκάνη προς τον εισαγγελέα και χωρίς να γίνει καμμιά ενέργεια παρεμπόδισης της εκλογικής διαδικασίας για όργανα του ΤΕΙ η αστυνομία εισέβαλε στο ΤΕΙ Λαμίας. Στη συνεχεια για εκφοβισμό έκαναν έλεγχο στοιχείων σε  σπουδαστες που βρίσκονταν στο προαύλιο του ΤΕΙ και προχώρησαν  σε προληπτικές προσαγωγές φοιτητών- κατά πληροφορίες μελών της ΔΑΠ- που εκείνη την ώρα όπως καταγγέλεται βρίσκονταν στο αναψυκτήριο του ΤΕΙ!
 Πρόκειται για μια πρωτοφανή αντιδημοκρατική ενέργεια κατάλυσης του ασύλου που στόχο έχει την τρομοκράτηση των φοιτητών. Μέσα σε αυτό το κλιμα έντασης και εκφοβισμού η συνέλευση των φοιτητών αναβλήθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες  η διαδικασία για εκλογή οργανων Διοίκησης στο ΤΕΙ Λαμίας ολοκληρώθηκε.  Αναμένεται με ενδιαφέρον  η επίσημη ανακοίνωση- καταγγελία των σπουδαστικών συλλόγων  και η απάντηση των σπουδαστών αλλά και της τοπικής κοινωνίας στην προκλητική και αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια της Διοίκησης του ιδρύματος και της Αστυνομίας.
 Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου