Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ" ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ" ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
 
Κα Γραμματέα,
Τα μέλη της παράταξής μας που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δελφών υπόβαλαν Αναφορά-Καταγγελία, στις 3 Οκτώβρη του 2011, προς εσάς και τις υπηρεσίες σας ως αρμόδια ελεγκτική αρχή, προκειμένου να σας ενημερώσουν αναφορικά με τα θέματα:...
α) της μη ολοκλήρωσης των διαδικασιών της Απογραφής του Δήμου Δελφών.
β) του μη ορισμού Ορκωτού Λογιστή σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, αναφορικά με το θέμα της απογραφής.
γ) της μη υποβολής της Τριμηνιαίας 'Εκθεσης προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών για την υλοποίηση του Προϋπολογισμού του έτους 2011.
Το αρμόδιο τμήμα Διοικητικού-Οικονομικού Νομού Φωκίδας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας με βάσει την αναφορά μας, με το υπ' αριθμόν 55832/1705 έγγραφο του προς το Δήμο Δελφών και τις Οικονομικές Υπηρεσίες αυτού, ζήτησε να ενημερωθεί περί του περιεχομένου της καταγγελίας μας.
Στις 27 Οκτωβρίου 2011 η διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Δελφών με το υπ' αριθμόν 27299 έγγραφο της, σας ενημέρωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.
Στις 7 Νοεμβρίου 2011 με αριθμό πρωτοκόλλου 46505, το αρμόδιο τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Υπουργείου Εσωτερικών, σας ζήτησε να προχωρήσετε σε ενέργειες προκειμένου να εξεταστούν τα καταγγελλόμενα.
Επειδή από την ημερομηνία που κατατέθηκε η αναφορά-καταγγελία ουδεμία ενέργεια έγινε από πλευράς της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Δελφών,  προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τα παραπάνω θέματα και επειδή κάτι τέτοιο είναι σαφέστατα εκτός ορίων του νόμου και της κείμενης νομοθεσίας,
ζητούμε να μάθουμε,
σε ποιές ενέργειες θα προβείτε προκειμένου η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δελφών να ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες.
Σας υπενθυμίζουμε ότι εκτός της παραβατικότητας η οποία μέχρι και σήμερα έχει συντελεστεί από πλευράς της Διοικήσεως του Δήμου Δελφών, η μη ολοκλήρωση των διαδικασιών συνεπάγεται ανεπαρκή πληροφόρηση επί των οικονομικών στοιχείων και κατά συνέπεια υπάρχει ο κίνδυνος λανθασμένων αποφάσεων εις βάρος των συμφερόντων του δήμου και των δημοτών του. Πέραν δε αυτού καταδεικνύει αντιδημοκρατική συμπεριφορά.
Ο επικεφαλής της Παράταξης "Προοπτική"
Απόστολος Καραχάλιος
Τα τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής
Λουκάς Αναγνωστόπουλος
Ευθύμιος Βλαχοδημητρίου
Γεώργιος Δρακάκης
Τα αναπληρωματικά μέλη
Αχιλλέας Μακρής
Γεώργιος Μαλάμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου