Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Κατάληψη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο ΥΠΕΚΑ- ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ-ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Επιτροπή των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ μπήκε πριν λίγο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για να συναντηθεί με τον Υπουργό  Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ομάδα περίπου 30 ατόμων κατέλαβε το κτίριο, ενώ από έξω από το υπουργείο βρίσκονται άλλοι 100 εργαζόμενοι της ΔΕΗ και ο πρόεδρος Ν.Φωτόπουλος....

Οι συνδικαλιστές δηλώνουν ότι  "εάν ο υπουργός δεν πάρει πίσω την πράξη νομοθετικού περιοχομένου δε θα φύγουμε από εδώ ούτε εμείς ούτε εκείνος".
Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο χθες, ο κ.Παπακωνσταντίνου ανοίγει το δρόμο, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, αλλά και των εργοστασίων παραγωγής της ενέργειας.
Στο σημείο βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν ο υπουργός έχει καταθέσει μήνυση.
15:55: Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ έχουν κλείσει τον Παπακωνσταντίνου στο γραφείο του και δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε κανέναν. Καλούν κόσμο στο σημείο, ενώ η αστυνομική πλέον παρουσία στο σημείο είναι έντονη.
16:00: Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται επέμβαση των ΜΑΤ. Οι συνδικαλιστές απευθύνουν κάλεσμα στον κόσμο, να συνδράμει στην κατάληψη.
www.alterthess.gr/content/katalipsi-tis-genop-sto-ypeka-mat-sto-simeio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου