Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ικανοποιητικά προχωρά το έργο «Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων οικισμών περιοχής ταμιευτήρα Μόρνου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Ικανοποιητικά προχωρά το έργο «Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων οικισμών περιοχής ταμιευτήρα Μόρνου»

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρά ένα σημαντικό έργο για την περιοχή Λιδορικίου, έργο το οποίο θα λύσει προβλήματα υποδομών, περιβαλλοντικά και συγχρόνως θα έχει αναπτυξιακή διάσταση.
    Στις 17 Ιανουαρίου έγινε από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας ...
η παραλαβή του Α’ Σταδίου της μελέτης (προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων) με τίτλο «Μελέτη αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου».
    Συγχρόνως, η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Γιώτα Γαζή, ο αντιδήμαρχος Λιδωρικίου κ. Χρήστος Τσιλίκης, ο πρόεδρος της Βραΐλας, με υπηρεσιακούς παράγοντες και τον μελετητή, επισκέφθηκαν την περιοχή για την εξεύρεση οικοπέδου για την εγκατάσταση της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων.
    Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εργασιών, μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι οριστικές μελέτες και στο Β’ εξάμηνο του 2012 θα έχουμε δημοπρατήσεις των υποέργων.
    Σημειώνουμε ότι με απόφαση του ειδικού γραμματέα υδάτων Ανδρέα Ανδρεαδάκη στις 22/12/2012 εντάχθηκε το έργο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» με δαπάνη 17.083.022,74€ και δικαιούχο την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
                              Η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας
                                    Παναγιώτα Γαζή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου