Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

«ΛΑΡΝΑΚΙ»: ΟΧΙ ΤΟΥ Κ.Α.Σ. ΣΤΗ ΜΠΕ ΤΗΣ S&B

Απερρίφθη από το ΚΑΣ η ΜΠΕ της εταιρίας S&B για τις εγκαταστάσεις της στην Ιτέα. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.) στην συνεδρίασή του της 20ης Δεκεμβρίου 2011,  μετά από την σχετική ψηφοφορία, απέρριψε κατά πλειοψηφία την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που είχε υποβάλλει η εταιρεία S&B για τις εγκαταστάσεις της   στην Ιτέα (Κεφαλή-Λαρνάκι-Καμμιώτισσα), αιτούμενη την ανανέωση των...
αδειών της για το σύνολο των εγκαταστάσεων στον συγκεκριμένο χώρο. Σύμφωνα με το διαδικαστικό, η απόφαση αυτή του Κ.Α.Σ. αποτελεί την εισήγηση του επιστημονικού Συμβουλίου και αποστέλλεται στον Υπουργό Πολιτισμού ο οποίος υπογράφει  την τελική απόφαση. 

      Ένα  στοιχείο που κατατέθηκε στο ΚΑΣ στις 20 Δεκεμβρίου (επιπλέον αυτών που κατατέθηκαν κατά την αυτοψία που διενέργησαν στην περιοχή και τα οποία έχουν ήδη δημοσιευτεί) είναι η υπ’ αριθ. 341/2005  απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία εξεδόθη κατόπιν σχετικού ερωτήματος του ιδίου του Υπουργείου Πολιτισμού για πανομοιότυπη υπόθεση στην Ζώνη Β του αρχαιολογικού χώρου Μιραμπέλλου Νομού Λασιθίου. Με αυτήν την απόφαση του Ν.Σ.Κ. (προεδρεύων: Κων. Βολτής, εισηγητής : Αντ. Κλαδιάς) αφαιρείται η δυνατότητα από το ΥΠ.ΠΟ. να νομιμοποιεί αυθαίρετες κατασκευές εντός προστατευόμενης αρχαιολογικής περιοχής. ακόμη και εάν οι όροι δόμησης ή οι χρήσεις γης σε αυτή, έχουν τροποποιηθεί μεταγενέστερα. Γίνεται αντιληπτό ότι τόσον η παραχώρηση του Λαρνακιού απο το Λιμενικό Ταμείο, όσον και η έγκριση της Μ.Π.Ε. από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, παραμένουν πλέον κυριολεκτικά στον αέρα και εκκρεμεί η απόφαση του ΥΠΕΚΑ.  

Από  karteria1.blogspot.com/2011/12/s.html

Related Posts with Thumbnails

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου