Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Εξιχνιάστηκε η διπλή δολοφονία πατέρα και γιου στην Καλαμάτα

Διαλευκάνθηκε τελικά από τις αρχές η στυγνή δολοφονία του 2χρονου αγοριού και του 35χρονου πατέρα του, που βρέθηκαν νεκροί μέσα σε αυτοκίνητο, στις 29 Νοεμβρίου, στο δημοτικό διαμέρισμα Άριος Καλαμάτας. Όπως προέκυψε από τις αστυνομικές έρευνες, ήταν «συμβόλαιο θανάτου» που εκτέλεσε 29χρονος αλλοδαπός κατά παραγγελία ενός 49χρονου ημεδαπού. Ο δολοφόνος αφού σκότωσε το γιο με μαχαίρι για να βλέπει ο πατέρας, αφαίρεσε τη ζωή και από τον ίδιο πυροβολώντας τον στο κεφάλι.
Όπως προέκυψε από την έρευνα που ...
διενήργησε η Ασφάλεια Καλαμάτας, σε συνεργασία με κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που μετέβη γι’ αυτό το σκοπό στη Μεσσηνία, ηθικός εντολέας της δολοφονίας ήταν 49χρονος Έλληνας, γνωστός πυγμάχος και παλιός συνεργάτης πρώην σωματοφύλακα του Γιώργου Κοσκωτά, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που διακινούσε ναρκωτικά και εκβίαζε καταστηματάρχες στην περιοχή της Μεσσηνίας.
Ο 29χρονος Αλβανός, δράστης του εγκλήματος συνελήφθη στο Πόρτο Ράφτη Αττικής, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της ΕΚΑΜ στο σπίτι που διέμενε. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν ήδη δύο εντάλματα σύλληψης για δολοφονία 32χρονου στη Μικρομάνη Μεσσηνίας το Νοέμβριο του 2008 και για απόπειρα ανθρωποκτονίας άλλου Έλληνα το Μάρτιο του 2009, στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής, πάλι κατ’ εντολή του 49χρονου. Τότε, είχε πυροβολήσει έναν άνδρα που ήταν μαζί με την αρραβωνιαστικιά του, ο οποίος όμως τελικά έζησε, παρά το γεγονός ότι δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι και μια στο στήθος.
Το κίνητρο της διπλής δολοφονίας στην Καλαμάτα, από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας φαίνεται πως δε σχετίζεται με τη δράση της οργάνωσης, αλλά με προσωπικές διαφορές του 49χρονου εντολέα με τον 35χρονο Αλβανό.
Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, η εγκληματική ομάδα αποτελείται συνολικά από 14 άτομα, εκ των οποίων έχουν συλληφθεί οκτώ μέλη και συγκεκριμένα επτά Έλληνες και ένας Αλβανός. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο 49χρονος αρχηγός και ηθικός αυτουργός της διπλής δολοφονίας, ενώ αναζητούνται και άλλα έξι άτομα, μέλη της οργάνωσης.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, για την εξάρθρωση της ομάδας, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων, παρουσία πέντε δικαστικών λειτουργών, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, ένα περίστροφο και φυσίγγια, τρία κυνηγητικά όπλα, επτά μαχαίρια, ποσότητες ναρκωτικών (περίπου: 20 γραμμάρια ηρωίνης, 21 γραμμάρια κοκαΐνης, 10 γραμμάρια κάνναβης), δύο ζυγαριές ακριβείας καθώς και κινητά τηλέφωνα με κάρτες sim, 4.490 ευρώ και φάκελοι με χρηματικά ποσά, από 300 έως 600 ευρώ ο κάθε φάκελος, καθώς και ιδιόχειρες σημειώσεις με ονομασίες νυχτερινών καταστημάτων.
Οι οκτώ συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου