Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα στους Δελφούς με τον Αστερίξ

50 χρόνια Αστερίξ - Ο Γαλάτης ήρωας στους Δελφούς

Το αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών φιλοξενεί από την 7η Δεκεμβρίου έως και τις 30 Ιανουαρίου 2012, την περιοδική έκθεση “50 χρόνια Αστερίξ” που έχει διοργανώσει το αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και τη ΜΑΜΟΥΘ Κόμιξ, με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους του Αστερίξ. Το Μουσείο Δελφών είναι το πέμπτο στη σειρά μουσείο, στο οποίο παρουσιάζεται η ...
έκθεση: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Μάρτιος – Μάϊος 2010), Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας (Οκτώβριος – Νοέμβριος 2010), Αρχαιολογικό Μουσείο Άργος Ορεστικού (Μάϊος – Αύγουστος 2011), Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων (Σεπτέμβριος – Νοέμβριος 2011). Την έκθεση υποστηρίζουν Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Δελφών και ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού χώρο Δελφών.
Η έκθεση με τίτλο “50 χρόνια Αστερίξ. Ο Γαλάτης ήρωας στους Δελφούς θα φιλοξενηθεί στον Προθάλαμο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών. Θα παρουσιαστούν τριάντα – τέσσερις (34) πλάκες σχεδιασμού σε κάδρα που προέρχονται από όλα τα τεύχη που έχουν παρουσιαστεί από το 1959 έως το 2009, κατά θέματα. Στις ενότητες αυτές παρουσιάζονται οι ήρωες των ιστοριών (Αστερίξ, Οβελίξ, Πανοραμίξ κλπ.), ο γαλατικός τρόπος ζωής, οι πόλεις τους, οι γειτονικές χώρες και φυσικά οι Ρωμαίοι.
Η έκθεση πλαισιώνεται με πλούσιο εποπτικό υλικό και συνδέεται με την ιστορική γαλατική επιδρομή στους Δελφούς, το 279 π.Χ. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην αίθουσα των ρωμαϊκών γλυπτών του Μουσείου Δελφών, και περιήγηση στο ναό του Απόλλωνος και στη δυτική Στοά, δύο μνημεία τα οποία συνδέονται με το πέρασμα των Γαλατών από τους Δελφούς. Με αφορμή την παρουσίαση της έκθεσης θα επανεκτεθεί το μνημείο της Αιτωλίας, το οποίο στήθηκε μετά την απόκρουση των Γαλατών στους Δελφούς, ενώ θα πραγματοποιηθεί διάλεξη της αρχαιολόγου της Ι' ΕΠΚΑ κας Ανθούλας Τσαρούχα με τίτλο “ ...”, σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθεί σύντομα.
Τα εγκαίνια έχουν οριστεί για την Παρασκευή 16.12.2011 και ώρα 13.30. Το πρωί τη ίδιας ημέρας οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Δελφών θα στολίσουν το χριστουγεννιάτικό δέντρο του Μουσείου με στολίδια που θα κατασκευάσουν μόνα τους τα παιδιά με τη βοήθεια των συντηρητών της Εφορείας μας.

Για την επικοινωνία:
Ι' Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων
Μουσείο Δελφών
τηλ.: 22650-82312/3, φαξ: 22650-82960
email: iepka@culure.gr
ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα- Κυριακή: 8.30- 15.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου