Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΣΕΙΣΜΟΣ 4 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗ ΔΩΡΙΔΑ Το επίκεντρο ήταν νότια των Τριζονίων

Σεισμός 4 Ρίχτερ κούνησε χθες το απόγευμα στις 5:20 τη Δωρίδα και ιδιαίτερα την παραλιακή. Το επίκεντρό του ήταν στη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού , 3 χιλιόμετρα νότια των Τριζονίων , με εστιακό βάθος τα 13 χιλιόμετρα.
Η αρχική πρόβλεψη από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ήταν για 3,9 Ρίχτερ , με βάση όμως νεώτερα δεδομένα , τον ανεβάζει στα 4 Ρίχτερ.
Τον ίδιο προσδιορισμό έκανε και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Ως προς το επίκεντρο, το δίνει 5 χιλιόμετρα βόρια των Καμαρών ενώ ...
και το εστιακό βάθος το κατεβάζει στα 9 χιλιόμετρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον σεισμό των 4 Ρίχτερ ακολούθησαν δύο μικρότεροι σεισμοί. Ένας 2,8 Ρίχτερ στις 17:30 και ο άλλος (με επίκεντρο 3 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Σελιανιτίκων) 2 Ρίχτερ στις 17:35.
Ο σεισμός εκτός της Δωρίδας έγινε αισθητός ακόμα σε Αίγιο , Πάτρα και Ναύπακτο. Μέχρι αργά το βράδυ δεν αναφέρθηκαν κάποιες ζημιές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο δίμηνο είχαμε ένα κρεσέντο από 35 περίπου μικρούς και μεγαλύτερους σεισμούς, με ισχυρότερον τον σημερινό ισχύος 4 Ρίχτερ, όλους στη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού , από τη Γέφυρα του Ρίου-Αντίρριου μέχρι τη θάλασσα των Τριζονίων.
Οι σεισμολόγοι θεωρούν το φαινόμενο φυσιολογικό και δεν ανησυχούν για κάποιον ισχυρότερο σεισμό.
http://dorida.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου