Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

KATAΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

Λιδωρίκι 25 Νοεμβρίου 2011
Προς :
- ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Κον ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ
- ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ Κα ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ
- ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Κα ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ
- Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ
- ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ Δ.Ε. ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
- ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ Δ.Ε. ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ
- ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ Δ.Ε. ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ
Σας παρακαλούμε να εξετάσετε το θέμα της μεταφοράς της Δ.Ο.Υ. ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ στην Δ.Ο.Υ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων σας να ενεργήσετε ώστε αυτό να αποφευχθεί για τους παρακάτω λόγους :...


  1. Η Δ.Ο.Υ. ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ εξυπηρετεί όλα τα ορεινά χωριά του Δήμου ΔΩΡΙΔΑΣ καθώς και χωριά του πρώην ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΕΩΝ. Το δυσπρόσιτο των χωριών, το κακό οδικό δίκτυο, οι άσχημες καιρικές συνθήκες το χειμώνα και οι μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις που θα πρέπει να διανυθούν ώστε να εξυπηρετηθούμε στην Άμφισσα, θα έχει σαν αποτέλεσμα να μετακινηθεί το κόστος λειτουργίας της υπάρχουσας υπηρεσίας στους δημότες και μάλιστα στο πολλαπλάσιο.
  2. Από τη Δ.Ο.Υ. ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ εξυπηρετούνται μεγάλες επιχειρήσεις καθώς και επαγγελματίες που μάλιστα τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν σε αριθμό, ίσως και λόγω του γεγονότος ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε επιστρέφει κόσμος στα χωριά του για να αποφύγει τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως την ανεργία.
  3. Λαμβάνοντας υπόψη τη σύνθεση μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού των ορεινών κυρίως διαμερισμάτων του δήμου δηλ. συνταξιούχοι ,αγρότες και κτηνοτρόφοι , καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολη είναι η μετακίνηση σε τόσο μεγάλες αποστάσεις , πόσος χρόνος και κόστος απαιτείται όταν π.χ. πρέπει να αφήσει κάποιος το κοπάδι του για όλο το πρωί προκειμένου να πάει στην Άμφισσα για να εξυπηρετηθεί
  4. Πιστεύουμε επίσης ότι εφόσον η έδρα του Δήμου είναι στο Λιδωρίκι πρέπει να πλαισιώνεται από τις ανάλογες υπηρεσίες και όχι αντίθετα να αποδυναμώνεται Άλλωστε γνωρίζοντας ότι ο Δήμος ψάχνει για κτήριο για τη στέγαση υπηρεσιών του, θα μπορούσε να συστεγαστεί με τη Δ.Ο.Υ. Λιδωρικίου, ώστε να επιτευχθεί και σύμπτυξη των λειτουργικών εξόδων προς όφελος του κράτους και των δημοτών του.
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου