Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

8 Υπουργοί καταγγέλονται για σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις για τις υδατοκαλλιέργειες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 24.11.2011


Εντυπωσιακή σε προσέλευση υπήρξε η συγκέντρωση της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής την Τετάρτη 23.11.2011 σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκατοντάδες πολίτες, εκπρόσωποι Συλλόγων, δημοτικών παρατάξεων και Δήμαρχοι των θιγόμενων περιοχών, αλλά και βουλευτές και πολιτευτές πολλοί από τους οποίους υπέγραψαν το αίτημα της Επιτροπής για άμεση απόσυρση της παράνομης και αντισυνταγματικής ΚΥΑ του «Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου των...
Υδατοκαλλιεργειών». Ανάμεσά τους, και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Αλιβιζατος, ο οποίος δήλωσε απερίφραστα ότι το Χωροταξικό, που υπέγραψε ο πολιτικός του προϊστάμενος καταστρέφει τον τουρισμό και το περιβάλλον. 
Σημαντική ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Ασκούνη, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της ΚΕΔΕ στον αγώνα της Επιτροπής και ενημέρωσε ότι η Ένωση θα καλύψει τα δικαστικά έξοδα για την απαιτούμενη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Τα μέλη της Επιτροπής κατήγγειλαν τους οχτώ Υπουργούς που υπέγραψαν την ΚΥΑ, για σοβαρές πολιτικές και ποινικές παραβάσεις, αφού σε συνεδρίασή τους, που φαίνεται να διεκπεραιώθηκε σε «χρόνο μηδέν» αργά το βράδυ της 4ης Νοεμβρίου, βεβαίωσαν ότι έλαβαν υπόψη ανύπαρκτη, αλλά υποχρεωτικά προαπαιτούμενη «γνώμη», του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού. 
Οι καταγγελίες επικεντρώθηκαν ειδικότερα στο ρόλο του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνου, η οικογένεια του οποίου κατέχει μεγάλη εταιρία ιχθυοκαλλιέργειας, αλλά και των Υπουργών ΠΕΚΑ, κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Σηφουνάκη, οι οποίοι λόγω αρμοδιότητας πρωτοστάτησαν στις σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις.
Η Επιτροπή δεσμεύτηκε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες όλα τα σχετικά στοιχεία θα υποβληθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα υπό μορφή Μηνυτήριας Αναφοράς κατά των οχτώ Υπουργών.

Το Αυτοδιοικητικό Κίνημα περιφέρειας Στερεάς είχε καταψηφίσει το χωροταξικό των υδατοκαλλιεργειών με αναλυτική κριτική και επιχειρηματολογία καταγγέλοντας ότι " οι επιταγές των επενδυτών βαφτίζονται... "χωροταξικό για τις υδατοκαλλιέργειες" (Φυσικά το περιφερειακό συμβούλιο  είχε υπερψηφίσει το χωροταξικό των υδατοκαλλιεργειών ενώ τοποθετήσεις πολλών περιφερειακών συμβούλων αφορούσαν την διατροφική αξία του ψαριού!΄)
http://periferiastereas.blogspot.comRelated Posts with ThumbnailsΒέβαια ο κ. Γερουλάνος δεν είναι κάποιος τυχαίος. Συμφοιτητής του Γιώργου στα Χάρβαρντ. Eκεί γνωρίστηκαν. Πόσοι άραγε μπορούν να πάνε σε αυτό το Πανεπιστήμιο; Ε δεν είναι και πολλοί; Όσοι είναι "πρίγκηπες". Και ο κ. Γερουλάνος είναι και από πολύ «καλή οικογένεια». Ο πατέρας Μαρίνος Γερουλάνος διετέλεσε ιδιαίτερος γραμματέας του βασιλιά Παύλου (Παύλος λέγεται και ο νέος υπουργός Πολιτισμού), τελετάρχης-αυλάρχης της τέως βασίλισσας Άννας Μαρίας και πιο πρόσφατα ειδικός σύμβουλος σε θέματα περιβάλλοντος στον ΟΗΕ! Στα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα για την υπουργοποίηση του Παύλου συμπεριλαμβάνονταν και αυτό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Με τον πρόεδρο Γιώργο γνωρίστηκαν στο Χάρβαρντ, όπου και συνεργάστηκαν για τη δημιουργία «ελληνικού ομίλου». Αργότερα έγινε σύμβουλος του Γιώργου στο ΥΠΕΞ και Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού(η οικογένεια εξάλλου έχει παράδοση στους συμβούλους και τις συμβουλές) . Στο προσκήνιο βγήκε κυρίως μετά τις εκλογές του 2007 οπότε ορίστηκε Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας και μέλος της ΚΕ Εκλογικού Αγώνα Πασόκ. Επιτέλους καθαρός σοσιαλιστής!
Από θέσεις πάμε πολύ καλά. Όπως και η οικονομική κατάσταση της Οικογένειας δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη. Στο σημερινό ΒΗΜΑ, διαβάζουμε για τις «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ ...;»
Στον "πρίγκηπα" Παύλο του Πολιτισμού, ανήκουν τα «Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς».Την εταιρεία ίδρυσε ο πατέρας του το 1981. Σήμερα την επιχείρηση διευθύνει η συριακής καταγωγής σύζυγός του, κυρία Λάρα Μπαραζί. Μάλιστα ο υπουργός επικαλείται εμπειρία στο management λόγω της ενασχόλησής του με την επιχείρηση του πατέρα του (ή αν θέλετε, της γυναίκας του). Έτσι είπε πρόσφατα σε ομιλία του στην «25η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ρhiloxenia», στη Θεσσαλονίκη, απευθυνόμενους σε επιχειρηματίες του τουρισμού.
Η επιχείρηση τις αρχές της δεκαετίας του 90 ήταν πνιγμένη στα δάνεια. Το 1994 ανέλαβε τη διεύθυνση της εταιρείας ο Παύλος και το 1998, λόγω των πολιτικών υποχρεώσεων στο πλευρό του πρόεδρου Γιώργου, το τιμόνι αναλαμβάνει η οικονομολόγος γυναίκα του Λάρα, οπότε και πέρασαν οι Ιχθυοκαλλιέργειες στην κερδοφορία. Σήμερα μέχρι και η Greenpeace (θα έβαλε το χεράκι του ο πατέρας, λόγω ΟΗΕ!!) προτείνει βιολογικό ψάρι Γερουλάνος! Το 2008 ο τζίρος της εταιρείας υπερέβαινε τα 16 εκατ.ευρώ.
Τον Μάιο του 2009 το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να ακυρωθούν προσωρινά οι άδειες λειτουργίας της εταιρείας, ύστερα από καταγγελίες πολιτών για ρυπογόνο δραστηριότητα στην περιοχή όπου λειτουργεί το ιχθυοτροφείο. Η εταιρεία των Γερουλάνων δεν λειτουργούσε σε χωροθετημένη περιοχή!!! Η εταιρεία υποχρεούται στα επόμενα δύο χρόνια να μετεγκατασταθεί σε χωροθετημένη περιοχή.
[Εάν ο γιός του αυλάρχη της τέως βασίλισσας κατέβαινε με τη Νέα Δημοκρατία, περιττό να σας πούμε τι θα έλέγαν τα λαμόγια της δημοσιογραφίας και τα γονατισμένα γιουσουφάκια των δελτίων!!!]
http://apolitik.pblogs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου