Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Έλεγχοι για παράνομη υλοτομία

Ένταση των προσπαθειών δασικών υπαλλήλων με συνεχείς ελέγχους και νυκτερινές περιπολίες, ειδικά στις περιοχές που παρατηρείται έντονη λαθροϋλοτόμηση, ζητεί με έγγραφό του ο γενικός διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κ. Αντώνης Καλόγηρος, από τις Διευθύνσεις Δασών και τα Δασαρχεία.

Με αφορμή τον ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό καταγγελιών το τελευταίο διάστημα για αύξηση της λαθροϋλοτόμησης και της ...παράνομης μεταφοράς δασικών προϊόντων, σε όλη την περιοχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, και έπειτα από εντολή της γενικής γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κας Καλλιόπης Γερακούδη, ο κ. Καλόγηρος επισημαίνει:

«Για να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα, πρέπει στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων σας, να εντείνετε τις προσπάθειες με συνεχείς ελέγχους και νυκτερινές περιπολίες.

Η πιθανή επίκληση της έλλειψης προσωπικού από ορισμένες δασικές υπηρεσίες δεν αναστέλλει την εκτέλεση των καθηκόντων της προστασίας των δασών, όταν μάλιστα στις δασικές υπηρεσίες τελευταία προστέθηκαν και υπάλληλοι από την πρώην Αγροφυλακή, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των υπηρετούντων δασικών υπαλλήλων, οι οποίοι φέρουν ακέραια την ευθύνη της προστασίας των δασών και δασικών εκτάσεων της περιοχής ευθύνης.

Οι Δ/νσεις Δασών των Νομών πρέπει να εποπτεύουν το έργο των Δασαρχείων, συνεισφέροντας σε μέσα και προσωπικό. Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, οι Δ/νσεις Δασών των Νομών πρέπει να μας αναφέρουν λεπτομερώς τα αποτελέσματα των γενομένων ελέγχων» αναφέρει στο έγγραφό του ο κ. Αντώνης Καλόγηρος.

Πηγή: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου