Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Συμμορία νέο-ναζί σκορπά τον τρόμο στη Γερμανία

 Το ίδιο σενάριο,  όπως στην Ελλάδα συμμετοχή μυστικών υπηρεσιών, ληστείες, όπως οι συμμορίες της χρυσής αυγής . Ο ίδιος ο αρχηγός τους άλλωστε ο Μιχαλολιάκος  είχε συλληφθεί  να βάζει βόμβες σε κινηματογράφο για να προκαλέσει θύματα, ενώ αποδεδειγμένα χρηματοδοτείτο από την ΕΥΠ.. Στο τέλος αυτοί που τους χρησιμοποίησαν τους "αυτοκτόνησαν".


Ακροδεξιές συμμορίες και στην Γερμανία που δολοφονούν μετανάστες, σε αυτήν την περίπτωση και Έλληνα.

 Ο νεοναζιστικός πυρήνας της οργάνωσης «Προστασία της Πατρίδας» θεωρείται η μεγαλύτερη που έχει γνωρίσει η Γερμανία από την πτώση του Χίτλερ μέχρι σήμερα.
Γερμανία  — Η υπόθεση «ξυπνά» μνήμες από τη RAF. Μόνο που ο Μπάαντερ, η Μάινχοφ και η παρέα τους δεν έβαζαν στόχο μετανάστες.
Ληστείες, διαρρήξεις, δολοφονίες αστυνομικών και ξένων που εργάζονται στη Γερμανία: είναι το έργο των μελών της οργάνωσης. «Υπογραφή» τους να πυροβολούν τα θύματά τους στο κεφάλι. Υπολογίζεται ότι έχουν σκοτώσει περισσότερους από 10 ανθρώπους.
Το κουβάρι της τρομοκρατικής δράσης του νεοναζιστικού πυρήνα άρχισε να ξετυλίγεται όταν ...
στις 4 Νοεμβρίου σε έκρηξη σπιτιού στο Τσβικάου, που έμεναν τρεις γνωστοί ακροδεξιοί, δύο άντρες και μία γυναίκα (Ούβε Μπένχαρντ., Ούβε Μούντλος και Μπεάτε Τσέπε), βρέθηκε το πιστόλι με το οποίο δολοφονήθηκε μία αστυνομικός το 2007.
Στο ερείπια του σπιτιού η αστυνομία βρήκε ίχνη και στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία της αστυνομικού έγινε με το ίδιο πιστόλι που δολοφονήθηκαν μια σειρά ξένοι ιδιοκτήτες μικρών εστιατορίων από το 2000 - 2007 σε ολόκληρη τη Γερμανία.

Ανάμεσά τους και ο Έλληνας Θεόδωρος Βουλγαρίδης στο Μόναχο. Οι δολοφονίες αυτές έμεναν μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστες. Η Μπεάτε Τσέπε που έμενε στο σπίτι παραδόθηκε στην αστυνομία δηλώνοντας ότι αυτή προκάλεσε την έκρηξη.
Το βράδυ της Κυριακής, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι συνελήφθη και δεύτερος ύποπτος, o Χόλγκερ Γκ., που φαίνεται ότι στήριζε «λογιστικά» τους «πυρήνες του Τσβικάου».
Ο ύποπτος φέρεται να έχει παίξει ρόλο στη δολοφονία της αστυνομικού το 2007, αλλά και στην πρόσφατη ληστεία σε τράπεζα, στις 4 Νοεμβρίου, που κατέληξε «περιέργως» με αυτοκτονία των δύο δραστών - νεοναζί και έγινε σχεδόν ταυτόχρονα με την έκρηξη του σπιτιού που έμεναν. Η αστυνομία κατηγορεί τους τρεις ο και για σύσταση νεοναζιστικής οργάνωσης με το όνομα Εθνικοσοσιαλιστικό Unterground.
Στο σπίτι βρέθηκαν επίσης προπαγανδιστικά βίντεο και βίντεο με ομολογία των τριών για τη δολοφονία των 9 αλλοδαπών και της αστυνομικού.
Ο Γενικός Εισαγγελέας Ράινερ Γκρισμπάουμ, δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του Πρώτου Γερμανικού Καναλιού, ότι ο συλληφθείς έχει ακροδεξιές αντιλήψεις και προμήθευσε επανειλημμένα τους Μπένχαρντ, Μούντλος και Τσέπε των νεοναζί διαβατήρια, ταυτότητες, αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ στα ερείπια του σπιτιού στο Τσβικάου βρέθηκαν και ταυτότητες κάλυψης πρακτόρων της Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος.
Μέχρι τώρα η Γερμανική Εισαγγελία εκτιμά ότι οι «πυρήνες του Τσβικάου» διέπραξαν τουλάχιστον 10 δολοφονίες ανάμεσά τους και τη δολοφονία κατά της αστυνομικού το 2007. Ταυτόχρονα εικάζεται ότι ενδέχεται το νεοναζιστικό τρίο να ενέχεται σε βομβιστικές επιθέσεις που έμειναν ανεξιχνίαστες.
Αστυνομία και εισαγγελία ερευνούν βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν την ίδια περίοδο όπως π.χ. η βομβιστική επίθεση στην Κολωνία το 2004 μπροστά σε τουρκικό μαγαζί, όπου τραυματίστηκαν 22 άτομα και σε στάση τρένου στο Ντίσελντορφ το 2000 εναντίον Εβραιογερμανών με 10 τραυματίες.
Παραμένει αδιευκρίνιστο πρώτον, γιατί οι νεοναζί 'κατέφυγαν' στο Τσβικάου, δεύτερον, εάν είχαν συνενόχους και πόσους, τρίτον, γιατί αυτοκτόνησαν οι δύο άντρες που καταζητούνταν μαζί με την Τσέπε μετά τη ληστεία σε τράπεζα στις 4 Νοεμβρίου και τέταρτον, ποιος ήταν ο νεοναζί που συνεργαζόταν με την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος και εάν έπαιξε ρόλο στην αποκάλυψη των δραστών.
«Πρόκειται για τη χειρότερη μορφή ακροδεξιάς τρομοκρατίας. Πρέπει να ντρεπόμαστε που συμβαίνει κάτι τέτοιο στη χώρα μας», είπε η Άνγκελα Μέρκελ όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει την αποκάλυψη του δικτύου των νεοναζί τρομοκρατών.

 Το βράδυ της Κυριακής στην Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο έγινε αυθόρμητη διαμαρτυρία της τουρκικής Κοινότητας στη Γερμανία, που έχει και τα περισσότερα θύματα, με τη συμμετοχή πολιτικών της αντιπολίτευσης.
Η δολοφονία μιας αστυνομικού στο Χάιλμπρον και 9 ξένων, ληστείες, διαρρήξεις και βομβιστικές επιθέσεις καταγράφονται στο ενεργητικό του νεοναζιστικού τρίο Ούβε Μπέχαρντ, Ούβε Μούντλος και Μπεάτε Τσέπε.
Το χρονικό της ακροδεξιάς τρομοκρατίας αρχίζει τον Ιανουάριο του 1998 στην Ιένα της Θουριγγίας με την ανακάλυψη ολόκληρου εργαστηρίου κατασκευής βομβών σε ένα γκαράζ. Ενοικιαστές ήταν το νεοναζιστικό τρίο Ούβε Μπέχαρντ, Ούβε Μούντλος και Μπεάτε Τσέπε, το οποίο καταφέρνει και διαφεύγει. Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ η αστυνομία θα μπορούσε, αλλά δεν το έπραξε, να συλλάβει την Μπεάτε Τσέπε. Στην έκθεση της Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος οι τρεις νεοναζί καταγράφονται ήδη τότε ως μέλη της οργάνωσης της Θουριγγίας «Προστασία της Πατρίδας».
Ένα χρόνο αργότερα το 1999 σε πολλές ανατολικογερμανικές πόλεις γίνονται 14 ληστείες σε τράπεζες. Οι δράστες μένουν ασύλληπτοι. Αργότερα η αστυνομία καταλογίζει στο νεοναζιστικό τρίο και τις 14 ληστείες.
Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2000 δολοφονείται στη Νυρεμβέργη ένας Τούρκος ιδιοκτήτης ανθοπωλείου. Μέχρι τον Απρίλιο του 2006 ακολουθούν 8 δολοφονίες επτά Τούρκων και ενός Έλληνα με το ίδιο όπλο και με τον ίδιο τρόπο: πυροβολισμός στο κεφάλι από κοντά. Οι δολοφονίες αυτές πέρασαν τότε στα ΜΜΕ σαν «δολοφονίες σε μαγαζιά ντονέρ», επειδή τα περισσότερα θύματα ήταν Τούρκοι ιδιοκτήτες εστιατορίων με ντονέρ και δεν ζούσαν σε μία περιοχή: δύο δολοφονήθηκαν στη Νυρεμβέργη (2001 και 2005), δύο στο Μόναχο (2001, 2005), και από ένας στο Κάσελ (2006), στο Αμβούργο (2001), στο Ρόστοκ (2004) και στο Ντόρτμουντ (2006).
Τα θύματα: Ενβέρ Σίμσεκ, Αμπντουραχίμ Ετσούντογκρου, Σουλεϊμάν Τασκέπρου, Χαμπίλ Κιλίτς, Γιουνούς Τουργκούτ, Ισμαήλ Γιασάρ, Θεόδωρος Βουλγαρίδης, Μεχμέτ Μούμπασικ.Τα θύματα: Ενβέρ Σίμσεκ, Αμπντουραχίμ Ετσούντογκρου, Σουλεϊμάν Τασκέπρου, Χαμπίλ Κιλίτς, Γιουνούς Τουργκούτ, Ισμαήλ Γιασάρ, Θεόδωρος Βουλγαρίδης, Μεχμέτ Μούμπασικ.Στις 25 Απριλίου του 2007 δολοφονείται στο Χάιλμπρον μια 22χρονη αστυνομικός και τραυματίζονται σοβαρά δύο συνάδελφοί της. Στο περιπολικό βρέθηκαν άγνωστα ίχνη. Την δολοφονία αναλαμβάνει να εξιχνιάσει η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία. Από το 2007 μέχρι και το 2009 η ομοσπονδιακή αστυνομία συγκεντρώνει στοιχεία και κυνηγά ένα φάντασμα ‘μια γυναίκα χωρίς πρόσωπο' που κατηγορείται για πάνω από 35 ποινικά αδικήματα (διαρρήξεις και δολοφονίες).
Στις 27 Μαρτίου του 2009 η εισαγγελία του Χάιλμπρον δημοσιοποιεί τα ίχνη του γενετικού υλικού της ‘άγνωστης γυναίκας'.
Επικρατεί κάποια ηρεμία και κατόπιν φέτος, την 1η Νοεμβρίου του 2011, στο Ντέμπελν, κοντά στη Λειψία, δολοφονείται με τον ίδιο τρόπο ένας Τούρκος εστιάτορας. Οι δράστες διαφεύγουν και πάλι. Η αστυνομία δεν γνωρίζει εάν πρόκειται για τους ίδιους δράστες.
Στις 4 Νοεμβρίου του 2011 γίνεται μια ληστεία σε τράπεζα στο Άιζεναχ, κοντά στην Ερφούρτη, και η αστυνομία ανακαλύπτει σε ένα καμένο τροχόσπιτο τους νεοναζί Ούβε Μούντλος και Ούβε Μπέχαρντ, που είχαν διαπράξει τη ληστεία. Την ίδια μέρα στο Τσβίκαου το σπίτι που έμενε το νεοναζιστικό τρίο πιάνει φωτιά και γίνεται έκρηξη.Η αστυνομία βρίσκει στα ερείπια το πιστόλι που δολοφονήθηκε η αστυνομικός από το Χάιλμπρον, ενώ στο καμένο τροχόσπιτο μαζί με τα πτώματα των νεοναζί ανακαλύπτει τα υπηρεσιακά πιστόλια της δολοφονημένης αστυνομικού από το Χάιλμπρον και των συναδέλφων της.
Στις 8 Νοεμβρίου η Μπεάτε Τσέπε παραδίνεται στην αστυνομία και δηλώνει ότι αυτή προκάλεσε την έκρηξη του σπιτιού στο Τσβίκαου. Μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει καμία άλλη αποκάλυψη.
Την Παρασκευή στις 11 Νοεμβρίου του 2011 η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία κάνει γνωστό ότι η δολοφονία της αστυνομικού στο Χάιομπρον και οι δολοφονίες των ξένων επιχειρηματιών έγιναν από την ίδια ομάδα. Δηλώνουν επίσης ότι στα ερείπια του σπιτιού βρέθηκαν σοβαρά και πολλά ίχνη και αποδεικτικά στοιχεία.
ΠΗΓΗ: DEUTSCHE WELLE 
Νewsit 

1 σχόλιο:

  1. ...Προς το παρόν, με την υπόθεση θα ασχοληθεί η αρμόδια επιτροπή του γερμανικού Κοινοβουλίου, η οποία επίσης θα εξετάσει και το γιατί οι μυστικές υπηρεσίες δεν εντόπισαν μια οργάνωση που ευθύνεται για τουλάχιστον εννέα φόνους ειδικά υπό το σκεπτικό ότι σε κανέναν άλλο εξτρεμιστικό χώρο οι αρχές ασφαλείας της Γερμανίας δε διαθέτουν τόσους πολλούς πληροφοριοδότες όπως στην ακροδεξιά. Αλλά το ερώτημα αυτό μάλλον έχει απαντηθεί, καθώς ήδη γερμανικά μέσα αναφέρουν ότι οι τρεις δράστες που έχουν συλληφθεί μέχρι σήμερα προστατεύονταν από τις υπηρεσίες εσωτερικής ασφαλείας ολόκληρη την τελευταία δεκαετία. Αυτή την εκδοχή έσπευσε να διαψεύσει ο πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Θουριγγίας, Χέλμουτ Ρέβερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή