Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Reuters: Εκτός στόχων το έλλειμμα για 2011-2012,


 Oι οικονομολόγοι της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. ή δεν μπορούν να καταλάβουν όσα καταλαβαίνει ακόμα και ένα παιδί δημοτικού, ή μας πάνε επίτηδες για φούντο που είναι και το πιθανότερο. Τεράστιες αποκλίσεις στις προβλέψεις για ακόμα μια φορά. Από το ότι θα βγούμε απο την κρίση το 2012 που λέγανε, μπαίνουμε στην ύφεση ακόμα βαθύτερα.
Iteanet

Εκτός των στόχων που έχουν τεθεί από την ΕΕ και το ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας διαμορφώνεται το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2011 και 2012, καθώς η ύφεση αποδείχθηκε χειρότερη από όσο αναμενόταν, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ...
επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

 Ειδικότερα, σύμφωνα με το κείμενο που αναμένεται να εγκριθεί σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο, το έλλειμμα του 2011 φθάνει στο 8,5% του ΑΕΠ, έναντι αρχικού στόχου 7.6%.

 Το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012, το οποίο κατατίθεται αύριο στη Βουλή, σύμφωνα με το Reuters, προβλέπει για το επόμενο έτος μείωση του ελλείμματος στο 6,8% του ΑΕΠ, έναντι αρχικού στόχου 6,5%.

 Τέλος, οι επικαιροποιημένες εκτιμήσεις της κυβέρνησης θέλουν την οικονομία να συρρικνώνεται φέτος κατά 5,5% και το 2012 2%.

http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου