Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!! Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ…


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. - ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!! Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ…

Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2011
Αριθμ. Πρωτ.: 1093
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. χαιρετίζει την ηρωική αντίσταση ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και τους άλλους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό, οι οποίοι εκφράζουν με πολλούς τρόπους την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα μας.
Γνωρίζουν καλά ότι ο δικός μας αγώνας είναι και δικός τους και ότι μια ήττα δικιά μας θα είναι ήττα για την εργατική τάξη της χώρας μας.
Ο «Συνήγορος της κυβέρνησης» και Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος  Καμίνης μας οδήγησε στα δικαστήρια το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011 το βράδυ για να δικαστούμε μέσα σε μια ώρα, ερήμην χωρίς νομική προστασία μιας και είχαν αποχή οι... δικηγόροι.
Μετά την αίτηση εξαίρεσης για μεροληπτική δίκη και κακοδικία, αναβλήθηκε για σήμερα, όπου μετά από ένα θέατρο του παραλόγου και συνεχείς μετακινήσεις σε κτίρια και δικαστικές αίθουσες, δόθηκε αναβολή για να εκδικαστεί την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011 το πρωί, αποδεχόμενοι εν μέρει το αίτημα των συνηγόρων της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Καλούμε τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. να παρευρεθούν στα Δικαστήρια της Ευελπιδων, την ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 και ώρα 8.00 το πρωί.
Συγκρότησαν απεργοσπαστικό μηχανισμό με ιδιώτες και αντελήφθησαν ότι δεν μπορούν να μαζέψουν ούτε τον όγκο των σκουπιδιών που μάζευαν οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της απεργίας τους, που δείχνοντας την κοινωνική τους ευαισθησία έκαναν κανονικά την περισυλλογή των απορριμμάτων σε νοσοκομεία και ιδρύματα, σχολεία, παιδικούς σταθμούς και λαϊκές αγορές.
Χρησιμοποιούν οχήματα που κυκλοφορούν σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας χωρίς πινακίδες, με εργάτες ανασφάλιστους, μετανάστες, χωρίς άδειες παραμονής και με τη συνοδεία αστυνομικών οργάνων.
Δυο μέρες έφταναν για να καταλάβει η κυβέρνηση ότι με τις ενέργειές της, τα πράγματα οδηγούνται σε αδιέξοδο, γι’ αυτό από σήμερα θέλει να χρησιμοποιήσει το στρατό αποδεχόμενοι το αίτημα του κ. Γ. Καμίνη πάλι.
Και να φανταστείτε ότι αυτός ήταν Συνήγορος του Πολίτη !!!
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τα στρατευμένα παιδιά του λαού, τα παιδιά μας, να αρνηθούν να εκτελέσουν παράνομες διαταγές. Να αρνηθούν να βάλουν πλάτη σ’ αυτούς που κόβουν το ψωμί των πατεράδων και των μανάδων τους. Η αποστολή του στρατού είναι η υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας μας και των συνόρων της και όχι για να χρησιμοποιείται ως απεργοσπαστικός μηχανισμός ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., εκτιμώντας ότι με τους ιδιώτες η κυβέρνηση παίζει το επικοινωνιακό της παιχνίδι, προσπαθώντας να δημιουργήσει εικόνα αποκλιμάκωσης της απεργίας, δημιουργώντας όμως τεράστια προβλήματα στα παραπάνω ευαίσθητα σημεία, αποφάσισε να συνεχίσει κανονικά την περισυλλογή σ’ αυτούς τους χώρους, με μία προϋπόθεση: Ότι δεν θα δουλεύουν ιδιωτικά συνεργεία στον συγκεκριμένο Δήμο.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσα απορριμματοφόρα θα βγαίνουν με έγκριση του Σωματείου θα αναρτούν πινακίδα με μεγάλα γράμματα «Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. – ΛΑΙΚΕΣ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΣΧΟΛΕΙΑ».
          Επίσης με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα καθαριστούν οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας από όπου θα περάσει το «ποτάμι» των απεργών-διαδηλωτών που θα συμμετέχουν στην Πανεργατική Απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε.-Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Τέλος η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους να εντείνουν τον αγώνα τους, καθώς και τις διοικήσεις των σωματείων, μελών της ομοσπονδίας, να αρνούνται να απολογούνται σε αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, να παραπέμπονται στην Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α., αποφάσεις της οποίας εκτελούν οι εργαζόμενοι, όπως είναι υποχρεωμένοι, γι΄αυτό εντείνουμε τον αγώνα μας  και να είστε σίγουροι ότι η νίκη θα είναι δική μας.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!! Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ…
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 Ο Πρόεδρος                            Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος                  Ιωάννης Τσούνης
 
 
 Πολιτική επιστράτευση για τα σκουπίδια

Η κυβέρνηση, με απόφαση του πρωθυπουργού, προχώρησε στην πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Η απόφαση για την επιστράτευση των δημοτικών υπαλλήλων δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ με χθεσινή ημερομηνία (ΦΕΚ 2326/ 17-10-2011) και ισχύει από σήμερα το πρωί.

Η λύση που ήθελε τους εθελοντές του στρατού να αναλαμβάνουν την αποκομιδή των απορριμμάτων δεν εφαρμόστηκε ποτέ, ενώ οι ιδιώτες δεν ήταν αρκετοί.
 http://www.zougla.gr


Μέχρι αυτή την ώρα όμως η Περιφέρεια της Αττικής που επιφορτίζεται με την εφαρμογή της απόφασης δεν έχει αποστείλει τα «φύλλα πορείας» στους απεργούς και στους δήμους. Παρ' όλα αυτά τα πρώτα απορριμματοφόρα έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο κέντρο της Αθήνας, υλοποιώντας την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά από χθεσινή έκκληση της ΑΔΕΔΥ, να καθαρίσει τα σημεία όπου αύριο και μεθαύριο θα γίνουν απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες, έτσι ώστε να μην χρησιμοποιηθούν τα απορρίμματα ως «πυρομαχικά» σε πιθανές εντάσεις.
Αυτή την ώρα συνεχίζεται η εκδίκαση της προσφυγής του Δήμου Αθηναίων κατά της απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Εν τω μεταξύ η απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να διαθέσει 170 οδηγούς οπλίτες για τα ιδιωτικά ή δημοτικά απορριμματοφόρα δεν υλοποιήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου