Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Νεκρός διαδηλωτής στο Σύνταγμα


Η τραγική κυβέρνηση φέρνει την βία στην ζωή μας και τις πόλεις μας.
Ο Δημήτρης Κοτσαρίδης μέλος του ΠΑΜΕ νεκρός  σήμερα στο Σύνταγμα.
Ο 53χρονος οικοδόμος ήταν μέλος του  ΠΑ.Μ.Ε και Γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων στον  Βύρωνα.
Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι δέχθηκε πέτρα κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος  και πέθανε απο ανακοπή καρδιάς.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ MARFIN ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΆΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

3 σχόλια:

  1. Από http://giorgossarris.blogspot.com/

    Τα ερωτήματα που μπηκαν :
    Γιατί δεν άφησε το ΠΑΜΕ να περασει το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ;
    Ειναι λίγο παράξενο ένα μπλοκ μιας πρωτοβουλίας να ζηταει να περασει μεσα σε ενα οργανωμενο μπλοκ σαν του ΠΑΜΕ με σημαιες και πανώ.
    Γιατι να ειναι το ΠΑΜΕ και οχι κάποιος άλλος μπροστα στην Αμαλίας;
    Τον Ιουνιο το ερωτημα ήταν αναποδο. Ελεγαν τότε, γιατι δεν μενει το ΠΑΜΕ μπροστα στη Βουλή που μπορεί να περιφρουρήσει το συλλαλητηριο; Και όταν έλεγε το ΠΑΜΕ πως ειχε πληροφορίες για προβοκάτσια εναντίον των μπλοκ του και των ανθρώπων του, γελουσαν ειρωνικά και το χλέυαζαν κατηγορώντας το για προβοκατοροφοβία. Να που επιβεβαιώθηκε τραγικά...
    Ας σκεφτουμε όμως. Τι θα γινόταν αν δεν έμενε το ΠΑΜΕ επάνω στη Βουλή π.χ. σήμερα ως τις 5.15; Τι ώρα θα είχε τελειωσει η διαδήλωση; Ας απαντήσει άλλος. Νομίζω το είδαμε και χθες και σήμερα.

    Ομως τελικά, το κυρίως και μόνιμο ερώτημα είναι και πάλι το γνωστό:
    Τι θα κάνει το κινημα με τους μπάχαλους;
    Δεν είναι πιο φανερό από ποτέ οτι κάνουν τεράστιο κακό;

    Μηπως πρεπει και αυτό μαζί με τόσα πολλά άλλα να καθίσει όλη η Αριστερά μαζί και να το συζητήσει περα από αντιπάθειες και διαφορές προς όφελος του λαού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακαλώ διορθώστε: Ο άνθρωπος δεν είχε χτυπήματα, ούτε ιστορικό καρδιοπάθειας και πολύ πιθανό να κατέληξε (και) λόγω των χημικών!!
    Όποιος έχει πάει σε διαδήλωση γνωρίζει την επίδραση των αερίων κι έχει νιώσει πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι για μεγαλύτερους ανθρώπους. Έχουν γίνει άλλωστε πλήθος καταγγελιών ακόμα κι επερωτήσεις στη Βουλή για την κατάργησή τους. Κ όμως σήμερα που θρηνούμε το πρώτο θύμα των χημικών η αριστερά κονταροχτυπιέται για την ηγεμονία του μικροχώρου της και δεν αναδεικνύει το θέμα αυτό ως ύψιστης σημασίας. Το ΚΚΕ μάλιστα, το κόμμα του θανόντος προτιμάει να ρίξει την ευθύνη στους μπάχαλους παρά στους πραγματικούς φταίχτες!! Έτσι τιμάει τη μνήμη του, προσπαθώντας απ' το θάνατό του να κερδίσει πολιτική υπεραξία!! Οποία ξεφτίλα!!
    Οι αναρχικοί απ' την άλλη αφού αναθάρρυσαν που δεν προήλθε ο νεκρός απ' τις τυφλές, δολοφονικές επιθέσεις τους με μάρμαρα και μολότωφ σε διαδηλωτές, το γυρίσαν στην αντεπίθεση.
    Το χειρότερο απ' όλα όμως για 'μένα είναι απόψεις όπως η παραπάνω που παρακάπτουν ηθελημένα τη λογική προκειμένου να υποστηρίξουν 'τη δικιά τους πλευρά'. Σε μεγάλο ποσοστό κι ο απλός κόσμος της αριστεράς διακατέχεται δυστυχώς από μικροκομματισμό όπως κι η ηγεσία του. Όταν πρόκειται για 'την ηγεμονία του χώρου' αφήνουν στην άκρη την πολιτική ανάλυση και τα διαλεκτικά εργαλεία, ακόμα και την απλή λογική και επιτίθονται με φανατισμό κατά πάντων χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.
    Απογοήτευση......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο φίλος ανώνυμος 11:44π.μ. έχει δίκιο για την αιτία του θανάτου. Δεν είχε τραύματα ο νεκρός και πιθανότερη εκδοχή είναι τα ασφυξιογόνα της αστυνομίας.
    Το άρθρο γράφτηκε όταν οι πληροφορίες ήταν αυτές που αναφέρονται και δεν διορθώθηκε λόγω αδράνειας. Υπήρξε μόνο μια διευκρίνηση στο Facebook που δεν έγινε στην ιστοσελίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή