Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Απάντηση Γαζή σε Παπαθανάση


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                            Άμφισσα, 17 Οκτωβρίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε επιστολή της βουλευτού κας Αφροδίτης Παπαθανάση

                                                                                 ΠΡΟΣ: τη βουλευτή Φωκίδας
κα Αφροδίτη Παπαθανάση

Σε απάντηση επιστολή σας (26 – 09 – 2011) για συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «WORLD TRAVEL MARKET» (WTM) 2011 στο Λονδίνο, θα ήθελα να σας ενημερώσω τα εξής:
·       Ο Ε.Ο.Τ. συμμετέχει και τη φετινή χρονιά με περίπτερο συνολικής έκθεσης 812 τ.μ. το οποίο θα ...
φιλοξενήσει και συνεκθέτες.
·       Σύμφωνα με την πρόσκληση συμμετοχής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για τους συνεκθέτες, η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής ήταν η 2α Σεπτεμβρίου. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 6.500€ για 8 (οκτώ) τ.μ. Στα έξοδα αυτά θα πρέπει να συνυπολογιστούν τα συνοδά μέλη (αεροπορικά εισιτήρια – διαμονή), έκδοση επίκαιρων τουριστικών εντύπων κ.λ.π.
Το κόστος ήταν μεγάλο για μια αποσπασματική συμμετοχή και σε μια έκθεση. Πιστεύουμε ότι σε αυτή την έκθεση ο Ε.Ο.Τ. θα έχει τους Δελφούς σε πρώτη θέση προβολής, όπως αξίζει στου Παγκοσμίου Φήμης Αρχαιολογικό Χώρο.
            Για δε την τουριστική προβολή του Νομού, στην οποία θα προβλέπεται οργανωμένα και η συμμετοχή μας σε εκθέσεις, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας.
Έχει ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α. το έργο «Προβολή θεματικών μορφών Τουρισμού και τουριστική προβολή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», προϋπολογισμού 1.300.000,00€ με δικαιούχο τη Δ/νση Σχεδιασμού της Περιφέρειας. Το έργο δημοπρατήθηκε το Νοέμβριο του 2010 αλλά ακυρώθηκε από τη Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κα Καλλιόπη Γερακούδη γιατί δεν υπήρχε επιχειρησιακό σχέδιο. Για το πρώτο εξάμηνο του 2011 που το Ε.Σ.Π.Α. ήταν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση  το έργο έμεινε ανενεργό. Από την 1η Ιουλίου που ανέλαβε το Ε.Σ.Π.Α. η Αιρετή Περιφέρεια ενεργοποίησε τη δράση και εντός ενός μήνα θα ολοκληρωθεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση για έκφραση απόψεων.
            Το τελικό σχέδιο θα εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο και θα δημοπρατηθεί.
           
                  Η Αντιπεριφερειάρχης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου