Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Εκλογές στους Δήμους για εκπροσώπους της ΠΕΔ Στερεάς

Συνεχίζονται οι εκλογές στους Δήμους για την συγκρότηση του καινούργιου, εξόχως αντιδημοκρατικού, οργάνου της ΠΕΔ Στερεάς.
Δεν φτάνει το καλπονοθευτικό σύστημα των εκλογών του Καλλικράτη, δεν φτάνει η υπέρ του δέοντος εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουμε επιπλέον και τα μαχαιρώματα από τις μικρές παρατάξεις.
Διαβάστε για τον Δήμο Δωρίδας και τον Δήμο Λαμίας...


Ο Δήμος Δωρίδας έστειλε βάσει του πληθυσμού του 4 εκπροσώπους. Τον Δήμαρχο εξ οφίτσιο , 2 εκπροσώπους της πλειοψηφίας και 1 της μείζονος αντιπολίτευσης.

Στη χθεσινή ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο ,για τον συνδυασμό¨ ΔΩΡΙΔΑ για ΟΛΟΥΣ¨ ψήφισαν 15 και έλαβαν Αντωνόπουλος Κώστας 12 , Ευσταθίου Ανδρέας 11 και αναπληρωματικός ο Τσιλίκης Χρήστος 5.(είχαν δικαίωμα 2 σταυρών).
Από τον συνδυασμό ¨ΔΩΡΙΔΑ ΝΕΑ ΠΝΟΗ¨ ψήφισαν 9 και έλαβαν Παγώνης Τάσος 6 και αναπληρωματικός ο Υφαντής Κώστας 3 (είχαν δικαίωμα ενός σταυρού).
Στην ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδος συμμετέχουν οι 25 Δήμαρχοι και 100 εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που απαρτίζουν την Γενική Συνέλευση
Όργανα της ΠΕΔ είναι το Διοικητικό Συμβούλιο, η Εκτελεστική Επιτροπή, ο Πρόεδρος και το Εποπτικό Συμβούλιο.
Όλες οι ΠΕΔ της χώρας στέλνουν εκπροσώπους στη Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που είναι η παλιά ΚΕΔΚΕ.
Τα όργανα της ΚΕΔΕ είναι αντίστοιχα ίδια με αυτά των ΠΕΔ.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στο Χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίστηκε ομόφωνα ο Κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
http://dorida.blogspot.com/
H Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία για τις εκλογές της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

Σε χθεσινή ανακοίνωσή μας, που μοιράστηκε σε εκπροσώπους των ΜΜΕ πριν το δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με τις εκλογές για εκπροσώπους δημοτικούς συμβούλους στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας είχαμε μεταξύ άλλων επισημάνει την αντιδημοκρατικότητα του εκλογικού νόμου όπου «επιχειρείται η ολοκληρωτική πλέον επιβολή του δικομματισμού και στα συνδικαλιστικά όργανα των ΟΤΑ με την πλήρη κυριαρχία των δικομματικών παρατάξεων και την καθυπόταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΟΤΑ στις συναινετικές λογικές που επιβάλει η τρόικα και η κυβέρνηση Παπανδρέου» και τονίσαμε την ανάγκη «οικοδόμησης ενότητας των συνεπών αντικαλλικρατικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων και μέσα στους ΟΤΑ ενάντια στις αντιλήψεις του κυβερνητικού και γραφειοκρατικού συνδικαλισμού».
Όταν γράφαμε αυτές τις γραμμές, δε φανταζόμασταν ότι εκτός από τις δυο παρατάξεις του δικομματισμού θα κινούνταν στην ίδια αντιδημοκρατική λογική και πρακτική του συναινετικού, γραφειοκρατικού, υποταγμένου κυβερνητικού συνδικαλισμού και η μικρότερη παράταξη του ΔΣ, η «Πρωτοβουλία ενεργών πολιτών» που με την ψήφο του εκπροσώπου της κ. Στασινού στην παράταξη της κ. Οικονόμου απέκλεισε την εκροσώπηση στη ΓΣ της ΠΕΔ μιας παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης (μετά από κλήρωση την Παρέμβαση Πολιτών) δίνοντας και τρίτη έδρα στην κ. Οικονόμου!!! Κι αυτό μάλιστα, αφού είχαμε επισημάνει πριν την ψηφοφορία στον κ. Στασινό τη δυνατότητα για εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης με διαφορετική επιλογή της ψήφου του!
Κατανούμε βέβαια τις «υποχρεώσεις» που είχε να τακτοποιήσει ο κ. Στασινός προς την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, αφού με τις ψήφους της εκλέχτηκε προ μηνών στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του ΔΣ! Άλλωστε, σε αρκετά κρίσιμα θέματα του ΔΣ η Πρωτοβουλία ενεργών πολιτών έχει στηρίξει τη λογική τόσο της συνδιαχείρισης και συνδιοίκησης με τη Δημοτική Αρχή, όσο και της δικομματικής συναίνεσης σε βασικές επιλογές.
Είναι δε νωπές οι διακηρύξεις τους (γραπτές και προφορικές) όπου τάσσονται υπέρ της αυστηρής εφαρμογής των νόμων του κράτους, «ξεχνώντας» ότι και ο Καλλικράτης και το Μνημόνιο (και πλείστοι άλλοι αντιδραστικοί νόμοι) είναι νόμοι του κράτους!

Προφανώς οι μάσκες έπεσαν και στο πρόσωπό τους αποκαλύπτεται μια ακόμη συστημική παράταξη ντυμένη τον μανδύα της «οικολογικής ευαισθησίας»!
Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία
http://altpressfthiotida.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου