Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Μια μαγική βραδιά είχαν την ευκαρία να ζήσουν,όσοι παρευρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής 11 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Κεχαγιά.
Με φόντο τα σκαλιά του Αι -Νικόλα και υπο το φως του ολόγιομου φεγγαριού, η Φιλαρμονική της πόλης μας μάγευσε ακόμη μια φορά το κοινό της πόλης μας, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων ΦΩΚΙΚΑ 2011.

Δύο τα μέρη της συναυλίας, το ...πρώτο καθαρά ορχηστρικό με γνωστά σε όλους μας κομμάτια όπως "Το φάντασμα της όπερας" και "Οι δρόμοι της Φωτιάς",κ.α.
Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας συμμετείχε ο γνωστός, στο κοινό της ευρύτερης περιοχής, τραγουδιστής, κος Στάθης Λύτρας. Εδώ ακούστηκαν κομμάτια όπως το "Frederico Garcia Lorca", "Η μπαλάντα του Ουρί","Στο 'πα και στο ξαναλέω", "Λαδάδικα","Βρέχει στη φτωχογειτονία"του Γ.Μπιθικώτση και αρκετά  ακόμη , άψογα εκτελεσμένα από την Φιλαρμονική μας.
Στην συναυλία έλαβαν μέρος 38 στο σύνολο μουσικοί. Η ιστορική Φιλαρμονική της Άμφισσας (ιδρυθείσα το 1924) απέδειξε ακόμα μια φορά γιατί συγκαταλέγεται στις κορυφαίες φιαρμονικές της χώρας.

Καρλιαύτης Βαλάντης
http://zou-la-pi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου