Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Σχέδιο εξόντωσης για όλη την κοινωνία συμφώνησε Τρόικα- ΠΑΣΟΚ. Ώρα για γενικευμένη κοινωνική αντίσταση!


Δεν τούς έφτανε ο ληστρικός φόρος στα ακίνητα που στραγγαλίζει το λαϊκό εισόδημα…
Η χούντα της τρόικας μαζί με τους πράκτορες της, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προχωρά τώρα σε ένα νέο άτυπο τρίτο μνημόνιο που δεν  αφήνει τίποτα όρθιο.
Η σκληρότητα του είναι τόσο μεγάλη ώστε υποχρεώνει ακόμη και το φερέφωνο των εφοπλιστών την ναυτεμπορική να το περιγράφει σαν εξοντωτικό πακέτο μέτρων.
Σε αυτό το νέο άτυπο μνημόνιο προβλέπονται τα εξής:
1)Την εξίσωση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης που κατ’ απαίτηση της τρόικας, θα εφαρμοστεί από φέτος και όχι σταδιακά.
Αυτό σημαίνει ότι από τις 15 Οκτωβρίου και για ολόκληρη τη χειμερινή περίοδο η τιμή του ...
 πετρελαίου θέρμανσης θα εκτοξευτεί στο 1,35 – 1,40 ευρώ το λίτρο, από 0,80 – 0,85 ευρώ το λίτρο, που ήταν την περυσινή χειμερινή περίοδο και θα αυξήσει την επιβάρυνση των νοικοκυριών κατά 500-600 ευρώ, ανά τόνο πετρελαίου.(προβλέπεται  πολλοί να παγώσουν αυτόν τον χειμώνα…)
2)
Νέες περικοπές στις συντάξεις
Εφιαλτικά σενάρια για άμεσες μειώσεις την 1η Νοεμβρίου με μειώσεις συντάξεων, κύριων και επικουρικών, συζητήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι ξένοι ελεγκτές πιέζουν για οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις, που φτάνουν έως 30% και για «ψαλίδι» στις επικουρικές έως 50%.
3)
Μείωση προσωπικού και μισθών στο Δημόσιο
Η δραστική μείωση του προσωπικού στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ήταν για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης μεταξύ του κ. Βενιζέλου και των μελών της τρόικας. Συγκεκριμένα τα μέλη της τρόικας ζήτησαν η υπόσχεση για αποχωρήσεις από τις 150 .000 που έχουν συμφωνηθεί ως το 2015 να αυξηθούν στις 200.000 για το ίδιο διάστημα ώστε να επιταχυνθεί η δημοσιονομική προσαρμογή.
4)Επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων κι ας πουληθεί η δημόσια περιουσία στις χαμηλότερες τιμές.
Όπως αναφέρεται:
“Διάχυτος είναι ο φόβος στην κυβέρνηση για ισχυρές αντιδράσεις για τα νέα μέτρα και ιδιαίτερα για τις απολύσεις στο δημόσιο, για την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα και για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το κίνησης.”
Ας κάνουμε αυτό τον φόβο τους πραγματικότητα!
Μετά από την νέα κύρηξη πολέμου σε όλη την κοινωνία, ας παραμερίσουμε μικροδιχόνοιες και μικροδιχασμούς και ας ενωθούμε για την μάχη που πρέπει να δώσουμε!
Ας γεμίσουν οι πλατείες και οι δρόμοι τις επόμενες μέρες από την δικαιολογημένη λαϊκή οργή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου