Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ εισηγήσεις του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου

Οι ακόλουθες εισηγήσεις αφορούν στα θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών της Τετάρτης, 21ης.09.2011 και δημοσιεύονται στην (προσωρινή) ιστοσελίδα του Δήμου, ο δε πλήρης φάκελος των θεμάτων της συνεδρίασης αυτής βρίσκεται στο γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (Πλατεία Κεχαγιά - Άμφισσα) και είναι στη διάθεση των δημοτικών συμβούλων....


Άμφισσα, 20.09.2011

Αθανάσιος Η. Παναγιωτόπουλος

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών




ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

1. Ορισμός νέου Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου της (ενιαίας) Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Δελφών ¨ΟΙ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ¨, (Εισηγητής: κος Δήμαρχος). Το θέμα τυγχάνει κατεπείγον μετά την υπ’ αριθμ. πρωτ. 25.821/20.09.2011 υποβληθείσα παραίτηση του αρχικά ορισθέντος Προέδρου της Επιχείρησης, κ. Ηλία Δημητρίου, δεδομένης της άμεσης ανάγκης λειτουργίας της νέας Κοινωφελούς Επιχείρησης.

2. Έγκριση δαπάνης για τη μετακίνηση του κ. Δημάρχου και της δημοτικής συμβούλου, κ. Γουργουρή, στις Βρυξέλλες από 25.09.2011 έως 30.09.2011, καθώς και για την προμήθεια υλικών και την ενοικίαση εξοπλισμού παρουσίασης, σε σχέση με τη βράβευση του Δήμου Δελφών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια του προγράμματος EDEN, (Εισηγήτρια: κα Μάρω Τασιού - Γουργουρή, Δημοτική Σύμβουλος). Το θέμα τυγχάνει κατεπείγον λόγω της επικείμενης σημαντικής εκδήλωσης για το Δήμο, αλλά και λόγω των μόλις πρόσφατα ορισθεισών αναγκών αυτής σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

3. Τροποποίηση ανάλυσης της δαπάνης που αφορά την εκδήλωση ¨Ναυμαχία της Αγκάλης¨, (Εισηγήτρια: κα Παναγιώτα Λαΐνη - Κολλιαλή, Αντιδήμαρχος). Το θέμα τυγχάνει κατεπείγον λόγω της επικείμενης σημαντικής εκδήλωσης για το Δήμο, αλλά και λόγω των μόλις πρόσφατα ορισθεισών τελικά αναγκών αυτής.


1.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΛΦΩΝ



ΕΙΣΗΓΗΣΗ



Του Νικολάου Δ. Φουσέκη, Δημάρχου Δελφών



Μετά την υπ’ αριθμ. πρωτ. 25.821/20.09.2011 υποβληθείσα παραίτηση του αρχικά ορισθέντος (δυνάμει της υπ’ αριθμ. 313/2011 Απόφασης του Δ.Σ. Δελφών), Προέδρου της Επιχείρησης, κ. Ηλία Δημητρίου και δεδομένης της άμεσης ανάγκης λειτουργίας της νέας Κοινωφελούς Επιχείρησης, καλώ το Δημοτικό Συμβούλιο, κατ’ άρθρο 255 παρ. 4 του Ν.3463/2006 (Κ.Δ.Κ.) να ορίσει νέο Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης από τα ήδη ορισθέντα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου.

--------------------------------------------------------------------------------------

Άμφισσα, 20/09/2011

Ο Εισηγητής




2. ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΛΦΩΝ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

ΘΕΜΑ: Έγκριση δαπάνης για τη μετακίνηση του κ. Δημάρχου και της δημοτικής συμβούλου, κ. Γουργουρή, στις Βρυξέλλες από 25.09.2011 έως 30.09.2011, καθώς και για την προμήθεια υλικών και την ενοικίαση εξοπλισμού παρουσίασης, σε σχέση με τη βράβευση του Δήμου Δελφών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια του προγράμματος EDEN,

Εισηγήτρια: κα Μάρω Τασιού - Γουργουρή, Δημοτική Σύμβουλος. Το θέμα τυγχάνει κατεπείγον λόγω της επικείμενης σημαντικής εκδήλωσης για το Δήμο, αλλά και λόγω των μόλις πρόσφατα ορισθεισών αναγκών αυτής σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.





Από 25 – 30 Σεπτεμβρίου τ. ε. θα πρέπει να μεταβούν στις Βρυξέλλες ο Δήμαρχος κ. Ν. Φουσέκης και η κα Μάρω Τασιού Δημοτική Συμβούλος για τη βράβευση του Δήμου μας ως του καλύτερου αειφόρου τουριστικού προορισμού της Ελλάδας στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας» (EDEN. Εκτός της βράβευσης θα πρέπει να συμμετάσχουν στις κάτωθι διοργανώσεις που πραγματοποιούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

- Στις 25/9 στη συνάντηση προορισμών EDEN προκειμένου να συζητηθεί το Καταστατικό για τη δημιουργία Ένωσης (Association) των προορισμών EDEN καθώς και εισαγωγική ενημέρωση για το Δίκτυο EDEN.

- Στις 26/9 στη διοργάνωση «στήσιμο» του περιπτέρου, στη Έκθεση που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Ημέρας Τουρισμού και του EDEN. Το περίπτερο, μας διατίθεται δωρεάν (λόγω του ότι ο Δήμος μας είναι βραβευμένος προορισμός), η δε Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ της 28ης /9.

- Στις 27/9 στο συνέδριο που πραγματοποιείται με θέμα «Η Βιομηχανική Κληρονομιά και πως αυτή μπορεί να διαφοροποιήσει την Ευρωπαϊκή τουριστική προσφορά». Το βράδυ της ιδίας ημέρας θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης, κατά την οποία ο Δήμαρχος θα παραλάβει το βραβείο.

- Στις 28/9 στη επίσημη συνάντηση όλων των προορισμών EDEN που έχουν βραβευθεί μέχρι σήμερα, θα συζητηθούν θέματα όπως οι δυνατότητες προβολής και αξιοποίησης του Δικτύου EDEN, καθώς και η επίσημη υιοθέτηση του Καταστατικού για τη δημιουργία ¨Ένωσης (Association) των προορισμών EDEN.

- Στις 29/9 στο κλείσιμο του περιπτέρου μας στην Έκθεση και στην αποστολή του υλικού μας στη Πρεσβεία μας στις Βρυξέλλες και στο εκεί Γραφείο ΕΟΤ.



Το κόστος του ξενοδοχείου: Οι δυο διανυκτερεύσεις (25/9 και 29/9) θα καλυφθούν από την Υπηρεσία μας και είναι 235€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), για κάθε μια των διανυκτερεύσεων. ( 235€ Χ 2 για κάθε ένα των δυο μετακινούμενων). Σημειώνουμε ότι από 26/9 – 28/9, η δαπάνη ξενοδοχείου θα καλυφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η δαπάνη μετακίνησης – αεροπορικώς- θα καλυφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.



Ημερήσια αποζημίωση: 95€ για το κ. Φουσέκη και 85€ για την κα Τασιού.

Υπογραμμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πρόκειται να καλύψει – κατά πάγια τακτική της – κανένα γεύμα ή δείπνο.

Όσον αφορά την συμμετοχή μας στην έκθεση απαιτούνται οι παρακάτω δαπάνες:



- 1 οθόνη 32' 234Eυρώ

- 1 DVD 50Eυρώ

- 1 σταντ (για τοποθέτηση εντύπων) 44Eυρώ

- Αποστολή εντύπων 280Eυρώ

- 4 Αφίσες (2. 50 μέτρα Χ1) 520Eυρώ

- 2 ρόλερ μεταφοράς 30Eυρώ



Σε όλα τα ανωτέρω δε συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.



Τέλος προκειμένου να ενταχθούμε στο Δίκτυο EDEN θα πρέπει να καταβάλουμε το ποσό των 100€.

Παρακαλούμε για την έκδοση της σχετικής Απόφασης μετακίνησης και του χρηματικού εντάλματος προπληρωμής.

Οι παραπάνω δαπάνες θα βαρύνουν τους κατωτέρω ΚΑ του πρ/σμού του Δήμου τρέχουσας χρήσης:

Α) 00-6421 με τίτλο «Οδοιπορικά έξοδα και αποζημίωση μετακινούμενων αιρετών».


Β) 15-6473 με τίτλο «Έξoδα οργάνωσης κοινωνικών δραστηριοτήτων».

Άμφισσα, 21.09.2011

Η Εισηγήτρια












3. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δελφών



Θέμα: «Τροποποίηση ανάλυσης δαπάνης που αφορά την εκδήλωση Ναυμαχία της Αγκάλης».



Τροποποίηση της υπ’ αρίθμ. 263/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών περί «έγκρισης δαπανών καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Δελφών» με ΚΑ: 156471 όσον αναφορά την ανάλυσης της δαπάνης ποσού ύψους 2.400,00€ και αφορά διήμερο εκδηλώσεων για την Ιστορική Επέτειο της Ναυμαχίας της Αγκάλης, της Δ.Ε. Ιτέας.

Η παραπάνω δαπάνη αναλύεται ως εξής:

Έντυπο υλικό, banners, στεφάνια – λουλούδια, ενθύμια, ανθοδέσμες, ηχητική κάλυψη, πλακέτες αναμνηστικές, κάλυψη φωτογραφίες- video, αναψυκτικά γλυκά, προμήθεια υλικών ευπρεπισμού του χώρου.
Η καθ’ ύλην Αρμόδια

Αντιδήμαρχος Δελφών

Λαΐνη – Κολλιαλή Παναγιώτα

2 σχόλια:

  1. Ταμπακικα ολα καλα να λειτουργουσε και κατι.τι να το κανεις το βραβειο κ Γουργουρη?οτοπος εχει ρημαξει και σε τετοια εποχη δε πειραζει ασ το εστελαν εδω το βραβειο δε χανεται η αξια του !αντιθετως χανεται η αξιοπρεπια οσων πανε Βρυξελες να το παρουν.Και το αλλο?καλες οι γιορτες (αν και που ορεξη) αλλα να μην υπαρχει χαρτι στο ΚΕΠ να ειναι απληρωτοι οι υπαλληλοι και να γεμισουμε τον τοπο αφισσες και πανο για τη γιορτη?αμκι το αλλα?ΑΥΤΟΙ ΠοΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟς Η ΙΤΙΑθα βραβευσουν οσους ιδρυσαν το δημο Ιτεας .ΗΜΑΡΤΟΝ!!!Ημονη λογικη εξηγηση ειναι οτι θελει η αντιδημαρχος να δωσει βραβειο στο ΜΠΑΜΠΑ της.ελπιζω να το παρουν μυρωδια οι υπολοιποι και να μη πατησει κανενας πρωην η συγγενης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καλύτερο δώρο για την Ιτιά θα ήταν να γυρίσουν πίσω οι υπηρεσίες της και υπάλληλοι που πληρώνουν βενζίνη 5 ευρώ την ημέρα για να πηγαίνουν στην Άμφισσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή