Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ Δ. ΔΕΛΦΩΝ

Πολίτες στο Προσκήνιο.
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών την Πέμπτη 21-7-2011 ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Κίνησης « ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ » Παν. Μέγκος έθεσε το πρόβλημα που έχει προκύψει μετά την κατάργηση των Νομικών Προσώπων, και την απορρόφησή τους από το Δήμο Δελφών.
35 υπάλληλοι, συμπολίτες μας που δουλεύουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα Ωδεία, στα ΚΑΠΗ, στο Μουσείο, στις Βιβλιοθήκες, στις Φιλαρμονικές και στα Αθλητικά Νομικά Πρόσωπα του Δήμου όχι μόνο είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες αλλά είναι αβέβαιος ο τρόπος αλλά κυρίως το πότε και πώς θα πληρώνονται.
Φαίνεται ότι το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει την Καλλικρατική διοίκηση του Δήμου είναι οι εργαζόμενοι, αφού επί σχεδόν τρεις μήνες αδυνατεί να ολοκληρώσει τις ...
όποιες διαδικασίες απαιτούνται για να μεταφερθεί το προσωπικό των Ν.Π. στο Δήμο αλλά και να προβλέψει ώστε να καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές τους. Έπρεπε να έρθει το θέμα στο ΔΣ για να κινηθούν οι διαδικασίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά τη συζήτηση του θέματος στο ΔΣ φάνηκε ολοκάθαρα η ασυνεννοησία(;), η άγνοια(;) των αρμοδίων αντιδημάρχων.
Οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ενώνουμε τις διαμαρτυρίες μας μ’ αυτές των εργαζομένων που μένουν απλήρωτοι στη σημερινή συγκυρία και καλούμε τη ηγεσία του Δήμου να καταβάλει άμεσα τα οφειλόμενα στο προσωπικό.
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ όταν είχε μπει το θέμα της κατάργησης των Νομικών Προσώπων, είχαμε διαφωνήσει επισημαίνοντας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν όχι μόνο στη μισθοδοσία των εργαζομένων αλλά και στη λειτουργία των υπηρεσιών αυτών. Και ναι μεν τα προβλήματα στη λειτουργία δεν έγιναν ακόμα πιεστικά, γιατί οι υπηρεσίες αυτές λειτούργησαν μέχρι τώρα με «κεκτημένη ταχύτητα», αλλά ο Σεπτέμβρης απέχει μόλις ένα μήνα από σήμερα.
Αναρωτιόμαστε: εφόσον ο Δήμος δεν μπόρεσε τόσους μήνες να λύσει το παραπάνω πρόβλημα, τι θα γίνει το Σεπτέμβρη
• με τις ελλείψεις σε προσωπικό (π.χ. ο παιδικός σταθμός Δελφών δεν έχει παιδαγωγό)
• με τους απλήρωτους λογαριασμούς σε κοινή ωφέλεια και προμηθευτές
• με την εγγραφή των νηπίων στους παιδικούς σταθμούς (τα προηγούμενα χρόνια τέτοια εποχή είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης των αιτήσεων, γιατί άραγε έχει καθυστερήσει φέτος;)
• με την πρόσληψη των καθηγητών στα Ωδεία και στους αθλητικούς οργανισμούς
• με τους κανονισμούς λειτουργίας των υπηρεσιών αυτών και τη χρηματοδότηση τους κ.α.
Συντοπίτες και συντοπίτισσες
ζούμε στην εποχή που πρέπει να διεκδικούμε ακόμα και το αυτονόητο.
Σας καλούμε να υπερασπίσουμε και να διευρύνουμε τις προσφερόμενες κοινωνικές υπηρεσίες στους δημότες οι οποίες σε συνθήκες κρίσης είναι ακόμα πιο απαραίτητες.
Καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου αλλά και τους κατοίκους στις σημερινές συνθήκες συνολικής επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα να υπερασπίζονται όλες τις θέσεις εργασίας, και τα εργατικά δικαιώματα γιατί μια θέση που χάνεται δεν αναπληρώνεται και γιατί η μείωση των θέσεων εργασίας θα οδηγήσει τελικά στη μείωση των προσφερόμενων κοινωνικών υπηρεσιών στους δημότες. Αυτός άλλωστε είναι ο άμεσος και ορατός στόχος της κυβερνητικής πολιτικής.

http://politesstoproskinio.wordpress.com
ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου