Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Διήμερο: στην Άμφισσα Οικονομική Κρίση & Υγεία, 13-14 Ιουλίου 2011, 20:30.

Το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Φορέων για την Υγεία Ν. Φωκίδας «Ακεσώ» σας ενημερώνει πως σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Φωκίδας και την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας (Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ), διοργανώνει διήμερη εκδήλωση με θέμα «Οικονομική Κρίση και Υγεία». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 & Πέμπτη 14 Ιουλίου και ώρες 20:30 με 23:00, στο Άλσος «Ευθύμιος Ζουμάς» του Πολιτιστικού Κέντρου Φωκίδας (Αναγνωστοπούλου 4, Άμφισσα) και θα περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ, θεωρητικές εισηγήσεις και ανοιχτό διάλογο.

Το διήμερο έχει σαν στόχο την ανάπτυξη διαλόγου και τον προβληματισμό γύρω από  την οικονομική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία, δίνοντας έμφαση στα ψυχοκοινωνικά φαινόμενα που συνήθως την...
συνοδεύουν (άγχος, εξαρτήσεις, νόσο), καθώς και στο ρόλο των φορέων - πολιτών μέσα σε αυτό. Συνάμα σαν δράση εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια που κάνει το Δίκτυο «Ακεσώ» να φέρει τους συνεργαζόμενους φορείς πιο κοντά, μέσα από την διοργάνωση και την πραγματοποίηση κοινών εκδηλώσεων.
Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 13/07 υπό την θεματική ενότητα «Άνθρωπος και Οικονομικό Περιβάλλον»  θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ “Money as Debt[1] του Paul Grignon (47 λεπτά) και μετά από διάλλειμα το ντοκιμαντέρ της σειράς Εξάντας «Πεθαίνοντας στην Αφθονία» (52 λεπτά). Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση. Την Πέμπτη 14/07 την θεματική ενότητα «Κρίση και Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα» θα ανοίξουν ολιγόλεπτες θεωρητικές εισηγήσεις από το Κέντρο Πρόληψης και την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας. Θα ακολουθήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ της σειράς Εξάντας «Το πείραμα της Αργεντινής» (100 λεπτά). Η βραδιά θα κλείσει με ανοιχτή συζήτηση.
Φυσικά η είσοδος είναι ελέυθερη.
Σας περιμένουμε!


[1] Έχει εξασφαλιστεί η παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου