Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ


 Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στη Άμφισσα

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Φωκίδας διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη, την διατροφή....


Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους επιστήμονες το Σάββατο 4 Ιουνίου 2011 στην αίθουσα του αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Φωκίδας, ενώ το πρωί και απόγευμα της Παρασκευής 3/6 και το πρωί του Σαββάτου 4/6 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 240 άτομα.

Το πάνελ των ομιλητών αποτελούνταν από την κα Μαρία Αρετή, Ρευματολόγο, την κα Έφη Γρηγορίου, Διαιτολόγο - Διατροφολόγο και την κα Τατιάνα Δρακοπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση.

Οι ομιλητές παρουσίασαν στον κόσμο τις προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η οστεοπόρωση ως χρόνια νόσος και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σε όλους τους παρευρισκομένους.

Συγκεκριμένα, η κα Αρετή Μαρία εξήγησε αναλυτικά στο κοινό το τι είναι η οστεοπόρωση, ποιους αφορά και έδωσε πληροφορίες για την πρόληψη της νόσου. Ακόμη, μίλησε για τις μεθόδους εξέτασης που ακολουθούνται για να ανιχνευθεί η οστεοπόρωση και για τους τρόπους θεραπείας.

Η κα Γρηγορίου αναφέρθηκε στη αξία της ισορροπημένης διατροφής αλλά και στις τροφές οι οποίες είναι πλούσιες σε ασβέστιο με πρώτα τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης, επεσήμανε την σημασία της σωστής διατροφής από την παιδική ηλικία, η οποία αποτελεί και την καλύτερη πρόληψη.

Τέλος, η κα Δρακοπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση παρουσίασε σημαντικά στοιχεία από την έρευνα που έκανε ο Σύλλογος για την Ελλάδα, το πολύπλευρο έργο του καθώς και την κατάκτηση του πρώτου βραβείου από τον Σύλλογό μας, στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τους Συλλόγους Οστεοπόρωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ομιλητών και των συμμετεχόντων, πράγμα το οποίο έδωσε την ευκαιρία στους τελευταίους να συνομιλήσουν με το επιστημονικό πάνελ και να εκθέσουν τα ερωτήματά τους. Τέλος, οι επιστήμονες αλλά και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.

http://iteanet.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου