Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

¨ΦΛΕΒΑ ΧΡΥΣΟΥ¨ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΩΡΙΔΑΣ! Άρχισε η έρευνα εδώ και μερικές ημέρες. Δήμαρχος και Μητροπολίτης επιστατεύουν με ανθρώπους τους, παρουσία Αρχαιολογίας και Αστυνομίας

Του  Παύλου Δωριάδη

¨Φλέβα χρυσού¨ εντοπίστηκε από ιδιώτες ερευνητές σε μικρό νησάκι του Κορινθιακού Κόλπου που ανήκει στο Δήμο Δωρίδας και από τότε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ανακάλυψη και εξόρυξη του.

Πάρθηκαν οι σχετικές άδειες από το Υπουργείο Πολιτισμού , την Αρχαιολογία, την Μητρόπολη και την Αστυνομία κι άρχισε η δουλειά με ειδικά μηχανήματα..

Η άδεια και από την Μητρόπολη πάρθηκε διότι τα πολύτιμα μέταλλα που υποτίθεται ότι υπάρχουν, εντοπίστηκαν στη γη, κάτω από εκκλησάκι, που είναι ιδιοκτησία της Εκκλησίας.

Οι εργασίες γίνονται με απόλυτη διακριτικότητα, ώστε να μη δημιουργούνται εντυπώσεις, πάντα με ...
την παρουσία εκπροσώπων του Δημάρχου , του Μητροπολίτη και της Αρχαιολογίας κάτω από το άγρυπνο μάτι της Αστυνομίας.

Το σήμα του ειδικού μηχανήματος που χρησιμοποιείται για τον ακριβή εντοπισμό αυξάνεται, όσο το βάθος των εκσκαφών προχωρά.

Παράλληλα αυξάνεται και η αγωνία των παρευρισκομένων εκπροσώπων , γιατί άλλα θα είναι για παράδειγμα τα ποσοστά συμμετοχής για τον Δήμαρχο αν βρεθεί στα θεμέλια του ναού και κάτω απ αυτόν και άλλα αν βρεθεί σε άλλο σημείο του μικρού νησιού.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι εύχονται και προσεύχονται να βρεθεί τελικά χρυσός , ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Ο Μητροπολίτης και ο Ιερέας για την …ανακούφιση του ποιμνίου της εκκλησίας !

Ο Δήμαρχος για να κλείσει τις ¨τρύπες¨ που του κληροδότησαν ο Κουλούλας, ο Άνθιμος και ο Νικολέτος με τα οικονομικά ¨φέσια¨ και ο Παγώνης με το δάνειο !

Η αρχαιολόγος, κάνοντας το καθήκον της, και για να εμπλουτίσει την αρχαιολογική συλλογή της υπηρεσίας της !(σ.σ. αν το εύρημα είναι χρυσό αγαλματίδιο τι θα γίνει παιδιά; Πως θα μοιραστεί; και που θα πάει , Λιδωρίκι, Ερατεινή ή Δελφούς ; )

Ο άγρυπνος αστυνόμος για να προσθέσει μία ακόμα επιτυχία στο ενεργητικό του !

Και τέλος ο δραστήριος Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου για να υλοποιήσει τα όνειρά του σε μικροέργα υποδομής που δεν πρόκειται να δει διαφορετικά σύντομα !

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι εφ όσον βρεθεί χρυσός, σύμφωνα με τη συμφωνία , το 44% ανήκει στους ιδιώτες ερευνητές και το υπόλοιπο στους εμπλεκόμενους που αναφέραμε.
http://dorida.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου