Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Η τοπική της Νέας Δημοκρατίας για το Λαρνάκι

Τ.Ε ΙΤΕΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΙΤΕΑ 19 ΜΑΙΟΥ 2011

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε την διαδικασία της ανανέωσης της σύμβασης παραχώρησης, προς εκμετάλλευση, στη μεταλλευτική εταιρία S&B, της περιοχής “Λαρνάκι” Ιτέας από το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδος.
Με αφορμή τις αντιδράσεις μεγάλης μερίδας των κατοίκων της περιοχής μας, ως προς την υφιστάμενη κατάσταση και με γνώμονα την δημόσια υγεία, αλλά και την περιβαντολλογική προστασία ...
μιας περιοχής εξαίρετου φυσικού κάλλους, που βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με την οικιστική ζώνη της πόλης μας, της οποίας η οικονομία είναι πρωτίστως τουριστική, θα επιθυμούσαμε, ως πολίτες της Ιτέας να θέσουμε στην προσοχή σας, προς διευκόλυνση του έργου σας και τις δικές μας απόψεις:
Μία τυχόν νέα σύμβαση παραχώρησης θα πρέπει να διασφαλίζει την προστασία της δημόσιας υγείας βασιζόμενη στα αποτελέσματα μελέτης έγκριτου ελληνικού πανεπιστημιακού Ιδρύματος, από την οποία να προκύπτει ότι η ανάλυση του εδάφους της περιοχής “ΛΑΡΝΑΚΙ” δεν περιέχει επιβλαβείς ουσίες.
Επίσης πρέπει να περιλαμβάνει αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους, εφόσον συνυπολογιστεί η τήρηση των περιβαντολλογικών όρων της υφιστάμενης σύμβασης, οι οποίοι να διασφαλίζονται από ρήτρες καταβολής αποζημίωσης σε κάθε περίπτωση μη τήρησης των όρων της σύμβασης.
Όσο δε αφορά το ύψος του μισθώματος, στο οποίο πρέπει να συνυπολογίζονται και τα έργα αποκατάστασης της περιοχής, θεωρούμε δίκαιο να ζητηθεί γνωμοδότηση από το Υπουργείο οικονομικών.
Με την βεβαιότητα ότι η κοινοποίηση των απόψεων μας θα συμβάλλει εποικοδομητικά στην εκπλήρωση της αποστολής σας.

ΤΕ ΙΤΕΑΣ


1 σχόλιο:

  1. ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΠΟ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΕΩΣ ΜΑΙΑΜΙ ΤΙ ΓΛΥΤΣΑ ΚΑΙ ΘΟΛΟΥΡΑ ΕΧΕΙ? ΤΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΧΑΝΕΙ Η ΙΤΕΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΡΕΤΕ? ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΕΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή