Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Μεγάλη εισπρακτική επιτυχία είχε το παζάρι ελπίδας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Γαλαξειδίου

Μεγάλη εισπρακτική επιτυχία σημείωσε το Πασχαλινό παζάρι ελπίδας που διοργάνωσε στις 09-10 Απριλίου 2011, στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου Γαλαξειδίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Γαλαξειδίου.  Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένιες "Φλόγα", αφού διατέθηκαν στο ευρύ κοινό έναντι συμβολικού τιμήματος , έργα των μαθητών του Νηπιαγωγείου Γαλαξειδίου.
Οι "μικροί καλλιτέχνες" με την ...καθοδήγηση των νηπιαγωγών τους, δημιούργησαν εμπνευσμένοι από την άνοιξη και τις άγιες ημέρες του Πάσχα, λαμπάδες, στολίδια, εικόνες, φαναράκια, ρεσώ, κουμπαράδες και άλλα ιδιαίτερης ομορφιάς και γούστου αντικείμενα, με σκοπό να γίνουν αρωγοί στον αγώνα που καταβάλουν άλλα παιδάκια για να καταπολεμήσουν ανίατες ασθένειες που τα ταλαιπωρούν.  Στα 100 περίπου αντικείμενα που διατέθηκαν ήρθαν να προστεθούν σπιτικά εδέσματα και γλυκίσματα παρασκευασμένα από τους γονείς των Νηπίων, καθώς επίσης είκοσι λαμπάδες δωρεά του Συλλόγου Γυναικών Γαλαξειδίου και αξεσουάρ για τη γυναίκα και τους νέους, που προσέφερε ο Σύλλογος "Φλόγα".  Η ανταπόκριση του κοινού ήταν πολύ μεγάλη και το αποτέλεσμα ήταν η συγκέντρωση χιλίων ευρώ (1000) καθαρού ποσού προς διάθεση από τα (μόλις 36 τον αριθμό) νήπια του Γαλαξειδίου στα παιδάκια του Συλλόγου "Φλόγα".


Ζωηρή ήταν και η συμμετοχή του κόσμου στην ομιλία που έλαβε χώρα στο Παρθεναγωγείο, στα πλαίσια του παζαριού, το Σάββατο 9/4 (19.00΄), όπου η εκπρόσωπος του Συλλόγου "Φλόγα" κα Πλέσσα Βιολέττα παρουσίασε τις υπηρεσίες του Συλλόγου, τις εγκαταστάσεις που έχει αναπτύξει, το έργο του συνολικά καθώς και τους στόχους του, όπως αυτοί διαμορφώνονται μέσα από τις αυξανόμενες απαιτήσεις της καθημερινότητας των παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες.


Στην ίδια ομιλία προλόγισαν η Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Γαλαξειδίου κα Γαζή Εύη και η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Γαλαξειδίου κα Μπαράκου Δήμητρα. Κοινός τόπος των ομιλιών τους ήταν η ζωηρή διάθεση για προσφορά των νηπίων η οποία μετουσιώθηκε σε όμορφα κατά κοινή παραδοχή έργα καθώς επίσης και η σημασία της προσφοράς στο συνάνθρωπο που πρέπει να εμφυτεύεται από τις μικρές ηλικίες γιατί ζούμε δύσκολες και μοναχικές εποχές.  Την ομιλία - ενημέρωση έκλεισε ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Γαλαξειδίου κος Νάκος Γεώργιος ο οποίος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχουν αυτού του είδους οι φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και ευχήθηκε να καθιερωθούν ώστε να διοργανώνονται κάθε χρόνο . 


Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στους διοργανωτές, στα Νήπια, τους Εκπαιδευτικούς και σε όσους εθελοντικά συνέβαλαν για τη διεξαγωγή της πρώτης φιλανθρωπικής εκδήλωσης στο Γαλαξείδι που έγινε από παιδιά για παιδιά !


http://galaxidiotes.blogspot.com/2011/04/blog-post_21.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου