Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

¨Ανοιξαν τελικά τα σχολεία που έπρεπε να είναι κλειστα στον Δήμο Δελφών.

 Ενώ είχε παρθεί απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών για κλείσιμο των Σχολείων για σήμερα, υπήρχαν άλλωστε δύο αναρτήσεις στην σελίδα μας για το γεγονός και ένα τρισέλιδο αφιέρωμα στην καθημερινή εφημερίδα της περιοχή μας, που περιέγραφε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η απόφαση αυτή δεν εφαρμόστηκε.
Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 1ου και 2ου Δημοτικού σχολείου Ιτέας καλεί σε έκτακτη συνέλευση μετά απο αυτό το γεγονός....




ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ,


Παρά τη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών (1/4/2011) να κλείσουν τα σχολεία σε όλο το Δήμο την Τετάρτη 6/4/2011 με έκπληξη διαπιστώσαμε γονείς και μέλη των Δ.Σ. ότι δεν έγιναν από το Δήμο οι ενέργειες που απαιτούνταν για να υλοποιηθεί η απόφαση αυτή.

Ο Δήμος δεν ενημέρωσε τα σχολεία και δε συντονίστηκε με τους συλλόγους γονέων προκειμένου να ενημερωθούν έγκαιρα οι γονείς για ανταποκριθούν με το να μη στείλουν τα παιδιά στο σχολείο.

Τα Δ.Σ. των συλλόγων των 1ου και 2ου δημοτικών σχολείων έκαναν μέχρι τώρα και για χρονικό διάστημα ενάμιση μήνα, ότι ήταν δυνατό για να διευκρινίσουν τους λόγους για τους οποίους προτάθηκε η συνένωση των σχολείων μας και γιατί το Υπουργείο Παιδείας εμμένει στην άποψή του για αύξηση των μαθητών ανά τάξη μέχρι τον αριθμό των 25 παιδιών.

Έκαναν επίσης ότι ήταν δυνατό για να ενδιαφερθούν όλοι οι φορείς της πόλης μας, οι σύλλογοι γονέων των άλλων σχολείων του Δήμου μας (με τους οποίους συντόνισαν τη δράση τους) που δε συγχωνεύονται ή καταργούνται άμεσα και ήρθαν σε επαφή και με τα πολιτικά πρόσωπα και τον ίδιο τον Περιφερειακό Δ/ντή Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ συμμετείχαν και σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια όπου συζητήθηκαν οι συνενώσεις των σχολείων και έπειτα από αίτηση των συλλόγων.

Με δεδομένο, επίσης, το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα δυο θέματα ανοιχτά:

Η γραπτή δέσμευση του Περιφ. Δ/ντή Εκπαίδευσης σχετικά με τις οργανικές θέσεις που θα υπάρχουν στο ενοποιημένο σχολείο με τη νέα χρονιά.
Ότι έχουν απομείνει λίγες μέρες πριν την οριστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την συνένωσή τους.

Σας καλούμε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 7/4/2011 και ώρα 6:00μ.μ. στο σχολείο μας, ώστε να συζητήσουμε και ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ να προχωρήσουμε σε περαιτέρω δράσεις.

Η συμμετοχή όλων των γονέων είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ γιατί

ΕΙΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΥΣΗ, Ή ΔΕ ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ.


Οι σύλλογοι γονέων βάση του καταστατικού τους πρέπει να μεριμνούν και να εκφράζουν γνώμη για την ποιότητα της μόρφωσης που δίνεται στα παιδιά μας και να φροντίζουν και για τη σωστή λειτουργία των σχολείων.

Η οργάνωση ψυχαγωγικών εκδρομών δεν είναι η πρώτη και η μόνη δραστηριότητα του συλλόγου.


ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.

Η ΓΝΩΜΗ ΟΛΩΝ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ.


Για τα Δ.Σ. των συλλόγων

1ου Δημοτικού Σχολείου και 2ου Δημοτικού Σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου