Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΥΠΑΛΙΟΥ με σειρα παρεμβάσεων του Γ.Καπεντζώνη

Του  Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Δεν πρόκειται να αφήσουμε να φύγει η Αστυνομία από το Ευπάλιο , με οποιοδήποτε κόστος , είναι η θέση του Δημάρχου Γιώργου Καπεντζώνη , που ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών μέσα στο τελευταίο τριήμερο που προέκυψε το θέμα, με την εγκύκλιο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Ήδη σήμερα το πρωί είχε ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους φορέων και της κοινωνίας του Ευπαλίου που συζήτησαν το θέμα .

Πρώτη παρέμβασή του Δημάρχου ήταν προς τον ιδιοκτήτη του ακινήτου που στεγάζεται ...
το Αστυνομικό Τμήμα, όπου συμφωνήθηκε να μειώσει κατά 25% το τίμημα του ενοικίου.

Ενημερώθηκε γι΄αυτό ο επικεφαλής του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, τόσο προς τους ανωτέρους του , όσο και προς τον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Παράλληλα ο Καπεντζώνης είχε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Αστυνομικό Διευθυντή Φωκίδας Γιάννη Πολύζο , όπου αφού διευκρινίστηκαν διάφορα επί μέρους θέματα, για την σωστή ερμηνεία της απόφασης-εγκυκλίου, αυτός θα στείλει για έγκριση την πρόταση του Ευπαλίου προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Στη διάρκεια της ημέρας ο Δήμαρχος ενημέρωσε επίσης την Αντιπεριφερειάρχη Γιώτα Γαζή και συζήτησαν μαζί όλα τα πιθανά εναλλακτικά σενάρια παραμονής του Αστυνομικού Τμήματος στο Ευπάλιο, όπου υπήρξε σύμπτωση απόψεων για τους χειρισμούς που απαιτούνται και πρέπει να γίνουν.

Τέλος ο Καπεντζώνης ενημέρωσε και την Βουλευτή Φωκίδας , για τις ενέργειες που κι εκείνη πρέπει να κάνει, επισημαίνοντας της ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να φύγει το αστυνομικό τμήμα από το Ευπάλιο, όπου λειτουργεί εδώ και δεκαετίες, προσφέροντας τεράστιες και ουσιαστικές υπηρεσίες στην απομακρυσμένη γωνιά της Φωκίδας , την περιοχή του τέως Δήμου Ευπαλίου και όχι μόνο.

Οι υπηρεσίες αυτές , τόνισε ο Καπεντζώνης , δεν μπορεί να προσφερθούν με οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική λύση , που θα στοιχίζει μάλιστα στο κράτος και πολύ περισσότερα χρήματα.

Στο μεταξύ σήμερα ή αύριο αναμένετο να υπογράψει την σχετική απόφαση συγχώνευσης των Δημοτικών Σχολείων της χώρας η Υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, όπου για την περιοχή της Δωρίδας , το Σχολείο Μανάγουλης καταργείται και συγχωνεύεται με αυτό των Μαλαμάτων, το Σχολείο Καστρακίου καταργείται και μεταφέρεται στο Ευπάλιο και το σχολείο Σεργούλας μεταφέρεται στη Γλυφάδα.

1 σχόλιο:

  1. οταν δεν εισαι υποτακτηκος και υπαρχει ορεξη για δουλεια εχεις και αποτελεσμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή