Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΨΗ: Ορθότατη η απόφασή για την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στον Παρνασσό.

Αναδημοσίευση από το blog parnassos-news
Ο κ. Θανάσης Παπακωνσταντίνου παρουσιάζει την άποψή του ότι νομίμως και σοφά έπραξε το ΥΠΕΚΑ αναστέλλοντας την οικοδομική δραστηριότητα στην υπόδιαμόρφωση ως προς ταόρια, αλλά και ως προς τους κανόνες δόμησης, περιοχή του Παρνασσού μέχρι οριστικοποιήσεώς τους…

ΠΡΩΤΗ φορά ακούω για αντιθεσμική απόφαση σε διοικητικού ...
χαρακτήρα μέτρα! Από πότε οι πράξεις αυτού του χαρακτήρα θα καθορίζονται απ’ τα κέφια και τις ιδιοτέλειες των εκάστοτε (μερικών ευτυχώς) Αυτοδιοικητικών και πολιτικών εκπροσώπων, που το μόνο που κάνουν είναι να φρενάρουν συνεχώς και παντοιοτρόπως τα μέτρα προστασίας και διάσωσης των προστατευομένων περιοχών;
Η διαδικασία καθορισμού των ορίων της προστατευόμενης περιοχής Παρνασσού ως προς την περιμετρική ζώνη ΜΟΝΟ, βρίσκεται ακόμη υπό διαβούλευση και δυστυχώς εδώ και κάτι χρόνια, απ` τις συνεχείς αυθαίρετες και ΑΝΑΡΜΟΔΙΕΣ παρεμβάσεις κάποιων που τους ευνοεί η αταξία και η παρατεταμένη ανομία στην περιοχή.
Νομίμως και σοφά έπραξε το ΥΠΕΚΑ αναστέλλοντας την οικοδομική δραστηριότητα στην υπό διαμόρφωση  ως προς τα όρια, αλλά και ως προς τους κανόνες δόμησης, περιοχή του Παρνασσού μέχρι οριστικοποιήσεώς τους.
Το αντίθετο βεβαίως, θα ήταν σκανδαλώδης εύνοια στους επί χρόνια λοιμένοντες και καταστρέφοντες, ένα εξαιρετικής σημασίας και αξίας φυσικό οικοσύστημα σαν αυτό του Παρνασσού.
Θα προέτρεπα μάλιστα την κ. Υπουργό μαζί με την αναστολή εργασιών μέχρι οριστικοποιήσεως ορίων και κανόνων , να προχωρήσει αμέσως και στον ενδελεχή έλεγχο νομιμότητας των ήδη υπαρχόντων κατασκευών με ιδιαίτερη έμφαση και ως προς την αυθαιρεσία αλλά και την υπέρβαση νομιμότητας όπως και ως προς το μυστήριο της ιδιοκτησίας τόσων πολλών γαιών με προϋποθέσεις οικοδόμησης …. Ανακτόρων .
Είναι συνεχείς και γνωστές στο Πανελλήνιο άλλωστε , οι αποκαλύψεις και στο εντελώς πρόσφατο παρελθόν μάλιστα , για το όργιο της παρανομίας με την απίστευτη διαπλοκή θεσμικών και υπηρεσιακών παραγόντων με τους καθ` έξιν καταπατητές και παρανομούντες εκμεταλλευτές χάριν του μέχρι τώρα νομικού αλαλούμ και της ηθελημένης μάλλον τραγικής αδυναμίας της Ελληνικής πολιτείας να ελέγξει και να επιβάλλει την εφαρμογή και τήρηση των νόμων.
Θέλω να ελπίζω και εύχομαι , πως η κ. Μπιρμπίλη ως εξωκοινοβουλευτική υπουργός που δεν αντιλαμβάνεται και αντιμετωπίζει το χειρισμό του λεγόμενου αστείου πολιτικού κόστους ως μέσον πολιτικής αυτοσυντήρησης και συμβατικής διαιώνισης της υπουργικής της θητείας , να μείνει αμετακίνητη στην σωστή, ολοκάθαρη και σωτήρια για τον ορεινό όγκο του Παρνασσού θέση της , κλείνοντας κυριολεκτικά τα αυτιά της στις σειρήνες των επιτήδειων και ιδιοτελών ή σπανίως βέβαια και των αφελών , που αθέλητα και ανυποψίαστα πολλές φορές , υπηρετούν και προωθούν τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα των ιδιοτελών .
Η κυρία υπουργός θα πρέπει να αγνοήσει κυριολεκτικώς τους λεονταρισμούς των διαφόρων αυτόκλητων υπερασπιστών τάχα της νομιμότητας , γιατί απλώς και επικαίρως λόγω και των ημερών της Αποκριάς , ενδύονται με λεοντές και τίποτε περισσότερο δεν εκπροσωπούν , παρά την φαιδρή πλευρά των αιτιάσεών τους .
Οι επιλογές της κυρίας Υπουργού είναι δυο και μοναδικές , ή με τους πολλούς που ενδιαφέρονται και προσπαθούν για την διατήρηση , αναλλοίωτων από αστικού τύπου παρεμβάσεις , των μνημείων της Ελληνικής φύσης που συνεχώς μέχρι τώρα κακοποιούνται και σκυλεύονται , ή με τους λίγους και πονηρούς που επιθυμούν λεονταρίζοντες , να διατηρήσουν τα άνομα και ιδιαζόντως καταστροφικά προνόμιά τους για την απροστάτευτη , μέχρι τώρα τουλάχιστον , Ελληνική φύση και ιδιαιτέρως μάλιστα των προστατευομένων υποτίθεται δια νόμων και Ευρωπαϊκών οδηγιών , περιοχών της .
Είμαι βέβαιος γι` την κυρία Υπουργό , πως δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να επιλέξει στρατόπεδο και κατεύθυνση ….
Σαφής πρόθεση της επιλογής της, αποτελεί θεωρώ και η πρόσφατη ορθότατη απόφασή της για την αναστολή , επιτέλους , των οικοδομικών εργασιών στον Παρνασσό .
Θ. ΠΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου