Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Τι συμβαίνει κύριε Κατσαρέ; Ανανεώνει την σύμβαση στο Λαρνάκι το Λιμενικό Ταμείο;

Δελτίο Τύπου των Πολιτών στο Προσκήνιο


Τι συμβαίνει κύριε Κατσαρέ;

Ανανεώνει την σύμβαση στο Λαρνάκι το Λιμενικό Ταμείο;

Πληροφορηθήκαμε ότι ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας εισηγήθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Λιμενικής επιτροπής χθες το απόγευμα, εκτός ημερήσιας διάταξης να ψηφιστεί 10ετής ανανέωση!!! της σύμβασης παραχώρησης και εκμετάλλευσης της περιοχής Λαρνάκι Ιτέας σε μεταλλευτική εταιρεία. Μάλιστα το ...
ύψος του μισθώματος προτάθηκε να είναι το ίδιο με το προ 15ετίας δηλαδή 30.000 ευρώ το χρόνο!!!
Η πρόταση του Προέδρου δεν ψηφίστηκε χθες με το σκεπτικό να επανέλθει στην ημερήσια διάταξη σε συνεδρίαση της Δευτέρας 21 Μαρτίου.

Αν οι πληροφορίες αληθεύουν, εντύπωση προκαλεί το βεβιασμένο της διαδικασίας ψήφισης του θέματος με δεδομένο ότι η σύμβαση της εταιρείας για την συγκεκριμένη περιοχή λήγει τον Μάϊο. Επί πλέον προβληματίζει το γεγονός ότι παρόλο που για ολόκληρη την περιοχή τα μισθώματα και τα ενοίκια για όλες ανεξαιρέτως τις άλλες επιχειρήσεις έχουν αναπροσαρμοστεί (με αποτέλεσμα η Λιμενική επιτροπή, ενώ το μίσθωμα μέχρι πέρυσι ήταν 6 ευρώ ανά τ. μ., φέτος να ζητήσει αύξηση 10 ευρώ ανά τ. μ. ενώ μετά από έντονες διαμαρτυρίες λόγω της κρίσης, ορίστηκε στα 8 ευρώ), ο πρόεδρος εισηγείται το συγκεκριμένο μίσθωμα να παραμείνει στις αρχικές τιμές προ 15ετίας!!! Δηλαδή 30.000 ευρώ το χρόνο για 10 χρόνια, την στιγμή που η αναπροσαρμογή ενδεχομένως να απαιτεί για την περιοχή των 43 στρεμμάτων αύξηση της τάξεως των 336.000 ευρώ το χρόνο.

Κυρίως όμως, φαντάζει αδιανόητο το γεγονός ότι παρά τις ορατές επιπτώσεις που υφίσταται τόσα χρόνια η περιοχή, παρά τα δημοσιεύματα ερευνών από Πανεπιστημιακούς φορείς για περιβαλλοντική επιβάρυνση από βαρέα μέταλλα αλλά και ραδιενεργή επιβάρυνση, καμία περιβαλλοντική μέριμνα ή συζήτηση ή μελέτη δεν αιτείται από την εταιρεία σχετικά με τους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας και εκμετάλλευσης της περιοχής.

Εάν οι πληροφορίες μας αληθεύουν, καλούμε τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας κ. Θεόδωρο Κατσαρό να απαντήσει σχετικά με τις προθέσεις του και με όλα τα παραπάνω.
Επίσης ζητούμε την γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών για το σημαντικότατο αυτό θέμα όπως επίσης και την απόφαση της Περιφερειακής Διοίκησης Φωκίδος και του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδος ως προϊσταμένης αρχής του φορέα του Λ.Τ. αλλά και των συναρμόδιων Υπουργείων καθώς και της αρμόδιας Ευρωπαϊκής επιτροπής Περιβάλλοντος για τους όρους παραχώρησης.

Τέλος καλούμε τους φορείς της Ιτέας και της ευρύτερης περιοχής να πάρουν ενεργό θέση για το τόσο σοβαρό αυτό θέμα.
www.politesstoproskinio.wordpress.com
ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….

5 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ?ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΣΠΥΡΕΤΑΙ Η ΣΚΟΝΗ, ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν υπάρχει κράτος πρέπει να τον ξηλώσει αμέσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος να τον ξηλώσει? Ο Παπαλάιος είναι στην απ΄εξω. Ο Φουσέκης τον έχει βαλει στο κόλπο με την S&B. Η Αφροδίτη Επίσης αν και θα μπορούσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΘΟΔΩΡΗΣ! ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. να κατεβεί όλη η Ιτιά στο πόδι και να μην τους αφήσουμε να ξεπουλάνε τη ζωή των παιδιών μας. ο θάνατος μιας ολόκληρης περιοχής επανέρχεται με "σοφιστικέ" λουκ μιας νέας εποχής. όλα έχουν ένα όριο. αλήθεια... η Κύπρος ελευθερώθηκε ή ακόμα στενάζει στα μπουζούκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή