Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Δελτίο τύπου Δήμου Δελφών για την καθυστέρηση των πληρωμών στους εργαζόμενους


Σε σχέση με την από 14.03.2011 Διαμαρτυρία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Νομού Φωκίδας, επιθυμούμε να επισημάνουμε τα εξής:


1. Κατανοούμε και ενστερνιζόμαστε πλήρως τα προβλήματα των εργαζομένων στο Δήμο μας, που αποτελούν άλλωστε μέρος του ευρύτερου κοινωνικού και οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα μας.


2. Δεν είναι αλήθεια ότι μόνο οι εργαζόμενοι στο Δήμο Δελφών έχουν κληθεί «να βάλουν πλάτη». Τον ίδιο αγώνα για την οργάνωση του νέου Δήμου και την οικονομική εξυγίανσή του δίνει νυχθημερόν και η πολιτική ηγεσία του Δήμου, πρέπει δε να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και οι πρόεδροι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων δεν έχουν ...
εισπράξει μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ, καθώς, ως οφείλουμε, έχουμε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα τις ανάγκες των εργαζομένων σε σχέση με τις αντίστοιχες ανάγκες των αιρετών.


3. Για το συγκεκριμένο θέμα το οποίο έχει προκύψει με την παρακράτηση πόρων (για εξόφληση δανείων των καποδιστριακών Δήμων) που εφαρμόζεται στην απόδοση των κεντρικών αυτοτελών πόρων, αλλά και ευρύτερα για την αντιμετώπιση του οξύτατου οικονομικού προβλήματος στο Δήμο μας, πρέπει να διαβεβαιώσουμε τους συμπολίτες μας ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι ασφαλώς αδιαμφισβήτητο ότι οι καθυστερήσεις στην καταβολή της αμοιβής των εργαζομένων οφείλονται κατ’ αποκλειστικότητα στην αντίστοιχη καθυστέρηση απόδοσης των ΚΑΠ κάθε μήνα από τα αρμόδια Υπουργεία.


4. Πρέπει να τονίσουμε ιδιαίτερα ότι τους εισερχόμενους στο Δήμο πόρους τους διαχειριζόμαστε με τρόπο, ώστε να καλύπτεται κατά προτεραιότητα η μισθοδοσία του προσωπικού, αλλά και οι ελάχιστες δυνατές λειτουργικές δαπάνες του Δήμου που τυγχάνουν ανελαστικές (καύσιμα απορριμματοφόρων, απαραίτητα αναλώσιμα κλπ), πάντα με τη μεγαλύτερη δυνατή φειδώ και αποφυγή της παραμικρής σπατάλης.


5. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι οι Δήμοι της χώρας έχουν ριχτεί στον ωκεανό του Καλλικράτη χωρίς σωσίβιο, με λιγότερους μέχρι στιγμής πόρους ακόμη και από τους μειωμένους που εισέπραξαν οι καποδιστριακοί Δήμοι τα τελευταία χρόνια και με σοβαρές ανεπάρκειες τεχνικής και διοικητικής υποστήριξης από τις αρμόδιες κεντρικές υπηρεσίες.


6. Στη δεδομένη στιγμή, ο Δήμος Δελφών (και οι περισσότεροι Δήμοι άλλωστε) βρίσκεται σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης». Η συνεισφορά του συνόλου των εργαζομένων στον τιτάνιο αγώνα που δίνεται από τη δημοτική αρχή, είναι μέχρι σήμερα συγκινητική. Στο ίδιο πνεύμα της κοινής και ομαδικής προσπάθειας πρέπει να συνεχίσουμε να λειτουργούμε όλοι μας, αν θέλουμε να ελπίζουμε ότι μπορούμε να επιβιώσουμε στα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά μέτωπα των καιρών μας.


7. Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοί μας γνωρίζουν ότι η δημοτική αρχή του Δήμου Δελφών έπραξε, πράττει και θα πράξει στο μέλλον ό,τι είναι ανθρωπίνως εφικτό προκειμένου να αντιμετωπιστούν, δεδομένων των συνθηκών, όλες οι δυσχέρειες και δυσκολίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με πρώτη προτεραιότητα την εξασφάλιση της απρόσκοπτης καταβολής των μισθών στους εργαζόμενους του Δήμου μας.

------------------------------------------------------------------------------------------

Άμφισσα, 15.03.2011

Γραφείο Τύπου Δήμου Δελφών

1 σχόλιο:

  1. ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ; ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΑΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ; ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Ή ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΥ; ΕΧΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ; ΜΑ ΚΑΛΑ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ; ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή