Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Η «αφωνία» του άλλοτε λαλίστατου Οδυσσέα Κυριακόπουλου

Απόντες από την σημερινή συζήτηση είναι πολλοί από εκείνους που επιχείρησαν να επηρεάσουν ανεπιτυχώς την οικονομία στο πρόσφατο παρελθόν.
Όλοι θυμούνται τον τότε Πρόεδρο του Συνδέσμου των Ελληνικών Βιομηχανιών, Οδυσσέα Κυριακόπουλο, το 2006 να τίθεται ανοιχτά υπέρ της ελεύθερης διαπραγμάτευσης των μισθών μεταξύ επιχειρήσεων και εργαζομένων, γεγονός που τον έθεσε απέναντι από εργαζομένους και στελέχη.
Πολλοί περίμεναν ότι θα ...
πολιτευθεί ο Πρόεδρος της S&Β (Βιομηχανία Ορυκτά), όμως αυτό δεν έγινε και όταν αποχώρησε από τον ΣΕΒ τοποθετήθηκε λίγο μετά Πρόεδρος της Λυρικής Σκηνής. Υπέβαλε όμως την παραίτησή του στον Υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά το 2009, διαμαρτυρόμενος γιατί διεκόπησαν οι επιχορηγήσεις.
Θυμίζουμε βέβαια ότι η κρίση είχε ξεσπάσει το φθινόπωρο του 2008 και ο «αρχιερέας» των ελεύθερων αγορών ζητούσε κρατικά χρήματα αντί να χρησιμοποιήσει το επίθετό του και τις επαφές του για να προσελκύσει χορηγίες στην Λυρική.
Αυτό δεν εξέπληξε όσους τον γνωρίζουν αλλά και εκείνους τους κακεντρεχείς οι οποίοι θυμίζουν ότι ακόμα και όταν ήταν Πρόεδρος του ΣΕΒ, η μητέρα του δεν του είχε μεταβιβάσει τις μετοχές, με τις οποίες αυτή ήλεγχε την επιχείρηση. Στην Μήλο ακόμη συζητούν για το σκάνδαλο με τον λογιστή της Βαρυτίνης...
Από εδώ και στο εξής είναι σαφές ότι η χώρα πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτική σε ποιους εμπιστεύεται τις τύχες της.
http://www.newscode.gr/
http://www.gossip-tv.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου