Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ο Κατσούδας πήρε την έδρα του Φλέγκα



Στο τυπικό γράμμα του Νόμου στάθηκαν οι δικαστές του Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, ακυρώνοντας την εκλογή του Δημοτικού Συμβούλου Δωρίδας Γιάννη Φλέγκα μετά από ένσταση που είχε κάνει ο συνυποψήφιός του Θανάσης Κατσούδας.

Ένσταση είχε κάνει και ο Παναγιώτης Καλιαμπέτσος κατά του Κατσούδα, αφού μετά από δεύτερη καταμέτρηση είχε 3 σταυρούς περισσότερος από αυτόν. Άσχετα από την απόφαση της δεύτερης ένστασης όμως, και οι δύο Κατσούδας-Καλιαμπέτσος, εκλέγονται μετά την απόφαση τού δικαστηρίου , εκτός και αν ...διαφορετικά αποφασίσει το Συμβούλιο Επικρατείας σε περίπτωση που προσφύγει ο Φλέγκας.

Η απόφαση αυτή έχει δημιουργήσει μεγάλη αντίδραση και αγανάκτηση στο λαό της Δωρίδας, διότι όπως λένε σε συζητήσεις δεν μπορεί άλλον να ψηφίζουμε εμείς και άλλος με δικαστικά τερτίπια να εκλέγεται. Κι αυτό γιατί στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ο Φλέγκας πήρε 104 σταυρούς περισσότερους από τον Κατσούδα !


Η ένσταση που έκανε ο Κατσούδας εναντίον της εκλογής του Φλέγκα έγινε με το αιτιολογικό ότι ο τελευταίος, σύμφωνα με τον Νόμο, δεν υπέβαλε την παραίτηση του από συμβασιούχος του Δήμου που ήταν στο Πρωτοδικείο Άμφισσας αλλά στο ίδιο το Δημαρχείο.


Ο Νόμος το αναφέρει αυτό, όπως διευκρινίζουν έγκυροι νομικοί κύκλοι της Αθήνας, για να μπορεί να επιδίδεται με δικαστικό κλητήρα η παραίτηση , ώστε να μη μπορεί ο δημόσιος υπάλληλος που παραιτείται (στρατιωτικός , αστυνομικός , ιατρός κλπ) να επιστρέψει στην υπηρεσία του .


Στη περίπτωση όμως του Φλέγγα , επειδή ήταν συμβασιούχος για μερικούς μήνες, αυτοδίκαια λύεται οριστικά και αμετάκλητα η σύμβασή του και δεν θα μπορούσε να επιστρέψει αν αποτύχαινε να εκλεγεί. Και αυτή είναι η ουσία του θέματος που έπρεπε να λάβουν υπ΄οψιν οι δικαστές, όπως αναφέρουν οι ίδιοι νομικοί κύκλοι. Υπάρχει δε και σχετική νομολογία- απόφαση του Αρείου Πάγου σε αντιδικία βουλευτών, που δίνει αυτή την ερμηνεία.


Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι ο Θανάσης Κατσούδας δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργεί εσωτερικά προβλήματα στην παράταξη με την οποία εκλέγεται.


Ως δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Νίκου Ζέρβα στον Δήμο Ευπαλίου ,στη πρώτη τετραετία Καποδίστρια, μετά από λίγο καιρό θητείας διαφοροποιήθηκε και ουσιαστικά ανεξαρτητοποιήθηκε με τις θέσεις που έπαιρνε.


Στην επόμενη τετραετία ήταν υποψήφιος με την παράταξη Χαράλαμπου Σμπαρούνη, εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος και μετά από λίγο καιρό ανεξαρτητοποιήθηκε.


Στην τελευταία τετραετία της εποχής Καποδίστρια δεν ήθελε να κατέβει υποψήφιος γιατί όπως ανέφερε δεν θα τον ψηφίσουν. Έτσι λίγες ώρες πριν κλείσει ο συνδυασμός του Κώστα Κάρμα , με τον οποίο θα ήταν υποψήφιος, πήρε την διαβεβαίωση από τον Περικλή Λουκόπουλο μετά από πολύωρη συζήτηση παρουσία του Νίκου Φούντα,όπως αυτός τόνιζε σε συζητήσεις στο Ευπάλιο, ότι θα στηριχθεί και θα εκλεγεί. Έτσι επείσθη και έβαλε υποψηφιότητα, όπου και εξελέγει μέσα στους δύο που εξέλεξε ο συνδυασμός του Κώστα Κάρμα. Λίγους μήνες μετά διαφοροποιήθηκε και αργότερα περί το μέσον της θητείας και πάλι ανεξαρτητοποιήθηκε.


Στην τελευταία εκλογή του , μέσω δικαστηρίου , μάλλον θα ανεξαρτητοποιηθεί από την αρχή της θητείας του , αφού από την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήρθε σε κόντρα με τον Δήμαρχο και επικεφαλής του συνδυασμού του Γιώργου Καπεντζώνη , που αναγκάστηκε να τον επαναφέρει στην τάξη παρουσία όλων των δημοτικών συμβούλων και όχι μόνον, λέγοντάς του ότι ¨μαθήματα δημοκρατίας δεν δέχομαι Κε Κατσούδα¨!


Του Παύλου Δωριάδη
Πηγή: doridanews<

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου