Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Εξάρθρωσαν σπείρα διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων στην Πάτρα, που μας θύμισε τους παραχαράκτες της Άμφισσας

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών την Τετάρτη συνελήφθησαν ένας 39χρονος Νιγηριανός, ένας 27χρονος Πακιστανός και τρεις Έλληνες, οι οποίοι αποτελούν μέλη εγκληματικής ομάδας, που προέβαινε στην παραχάραξη και κυκλοφορία χαρτονομισμάτων, σε απάτες καθώς και στην διευκόλυνση της παράνομης παραμονής και εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα μας.

Ο συλληφθείς Νιγηριανός – που φέρεται να είναι και ο αρχηγός της ομάδας – μαζί με άλλους εννέα αλλοδαπούς, (από τους οποίους οι πέντε ...
κατοικούν σε χώρες του εξωτερικού), προέβαιναν σε παραχάραξη χαρτονομισμάτων ονομαστικής αξίας των 50, των 100, των 200 και των 500 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια διοχέτευαν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Επίσης προέβαιναν σε συνεργασία με τους τρεις συλληφθέντες, Έλληνες συνεργούς τους σε προπαρασκευαστικές πράξεις παραχάραξης χαρτονομισμάτων, μαζί με έναν ακόμα άνδρα, ο οποίος αναζητείται.

Μεταξύ άλλων, ο 39χρονος Νιγηριανός, σε συνεργασία με τον 27χρονο Πακιστανό, διευκόλυνε την παράνομη παραμονή αλλοδαπών στη χώρα και δρομολογούσε την έξοδό τους από αυτήν, εφοδιάζοντάς τους με πλαστά διαβατήρια.

Μετά από έρευνες που έγιναν στις οικίες τους σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Κόρινθο, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- παραχαραγμένα χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 33.600 ευρώ.
- μεγάλος αριθμός χαρτιών μεγέθους χαρτονομισμάτων, μαύρου - λευκού και κεραμιδί χρώματος, εκ των οποίων άλλα ήταν εμποτισμένα με διάφορες χημικές ουσίες, περιτυλιγμένα με αλουμινόχαρτο και άλλα εξ αυτών έφεραν αποτύπωμα αποχρώσεων των χαρτονομισμάτων που ήθελαν να παραχαράξουν.
- ένα πυροβόλο όπλο μάρκας ZASTAVA
- δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες με ποσότητες κοκαΐνης 0,4 γραμ. και 0,2γραμ.
- ποσότητα κάνναβης 1,1 γραμ. και ένα τσιγαριλίκι
- μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων
- πλαστά χαρτονομίσματα αξίας: 13.550 ευρώ
- πλαστά διαβατήρια

Οι δράστες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=255644&cid=4

1 σχόλιο:

  1. Στην Άμφισσα τσίμπησαν και έναν που μετέφερε ναρκωτικά με το ΚΤΕΛ.
    Πρωτοπόροι οι Σαλωνίτες σε όλα τα στραβά. Αποπλανήσεις για βιτσιόζικο sex, παραχαράκτες, ναρκωτικά!
    Σε λίγο δεν θα λένε τα ειδησεογραφικά μέσα «Άμφισσα» θα λένε «Δήμο Δελφών» καταλάβατε; Θα μας παίρνει όλους η μπάλα! Τη λέξη Δελφοί τη ξέρουν σε όλο το κόσμο και περιμένουμε και τουρισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή