Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ένσταση για το διαγωνισμό του ΟΣΔΕ καταθέτει η ΠΑΣΕΓΕΣ


Το κύριο έσοδο των Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών προέρχεται από τα οφέλη της ...ενεργοποίησης των δικαιωμάτων των αγροτών.
Ο μηχανισμός αυτός τις έχει μετατρέψει σε συνέταιρο των αγροτών στην είσπραξη των επιδοτήσεων.
Το υπουργείο αντί να αφαιρέσει αυτούς τους μεσάζοντες των επιδοτήσεων κάνει διαγωνισμούς για την αναζήτηση καινούργιων, βλέπεις είναι πολλά τα λεφτά. Σε αυτό το παζάρι η ΠΑΣΕΓΕΣ αντιδρά με ενστάσεις...

Να καταθέσει ένσταση προς την αρμόδια επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το ΟΣΔΕ 2011 – 2013 αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ, κατά τη σημερινή του έκτακτη συνεδρίαση.Σύμφωνα με την ΠΑΣΕΓΕΣ, το δεσμευτικό χρονικό διάστημα υλοποίησης του αντικειμένου του διαγωνισμού (έξη μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης) υπερβαίνει την καταληκτική προθεσμία που ορίζει ο Κοινοτικός Κανονισμός για την υποβολή των αιτήσεων των αγροτών (15 Μαΐου 2011), με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να πάσχει ως προς τη νομιμότητά του.

Επιπλέον, εξαιτίας του πλήθους των ελλείψεων, των ασαφειών και των αοριστιών που αναφέρουν οι όροι της διακήρυξης, όπως τονίζει στην ένστασή της η ΠΑΣΕΓΕΣ, ο διαγωνισμός πάσχει από άποψη ουσιαστικής νομιμότητας.
«Δυστυχώς αγνοήθηκαν πλήρως από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι επισημάνσεις και οι προτάσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ, που είχαν υποβληθεί από τις 12 Νοεμβρίου 2010 κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης της προκήρυξης του έργου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διόρθωσης του πλήθους των ελλείψεων, παραλείψεων και ασαφειών της διακήρυξης, με αποτέλεσμα, όχι μόνο να βρίσκεται σε αμφισβήτηση η υλοποίηση του διαγωνισμού, αλλά βάσιμα να τίθεται σε κίνδυνο η έγκαιρη ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των παραγωγών και η καταβολή των ενισχύσεών τους», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου