Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Απάντηση με επιθετικό ύφος του Δημάρχου Δελφών σε ανακοίνωση της παράταξης " Πολίτες στο Προσκήνιο"

Σε σχέση με το από 16.01.2011 Ενημερωτικό Δελτίο της δημοτικής παράταξης «Πολίτες στο Προσκήνιο», έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
Α) Λυπούμαστε ιδιαιτέρως που η συγκεκριμένη παράταξη ξεκινά τη δημοτική της θητεία, προσπαθώντας να παραπλανήσει τους συνδημότες μας.
Β) Η αλήθεια σε σχέση με τα αναφερόμενα στην ανακοίνωση αυτή είναι εντελώς διαφορετική. Συγκεκριμένα, στο δημοτικό συμβούλιο της 09ης.01.2011 αναγκαστήκαμε να εισάγουμε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θέματα τεράστιας σημασία για το Δήμο, που αφορούσαν έργα στην Ιτέα, την Κίρρα και το Γαλαξίδι. Η διαδικασία αυτή ήταν απαραίτητη, γιατί όπως ενημερωθήκαμε από τους υπεύθυνους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, κάθε χαμένη ...
ημέρα μπορεί να απέβαινε πολύ επικίνδυνη για τη δυνατότητα χρηματοδότησης των έργων αυτών. Μετά την αναλυτική παράθεση των λόγων που μας οδήγησαν στη διαδικασία αυτή από τον εισηγητή των θεμάτων, αλλά και από το Δήμαρχο Δελφών, κ. Νικόλαο Φουσέκη, ΟΜΟΦΩΝΑ το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τόσο το κατεπείγον των θεμάτων όσο και τις εισηγήσεις στην ουσία τους!
Γ) Ουδείς δημοτικός σύμβουλος (ούτε ο εκπρόσωπος των πολιτών στο προσκήνιο) ζήτησε και φυσικά κανείς δεν παρείχε «διαβεβαιώσεις ότι άμεσα οι δημοτικοί σύμβουλοι θα λάμβαναν φάκελο με τα ενημερωτικά στοιχεία», όπως ψευδώς αναφέρει το ανωτέρω ενημερωτικό δελτίο! Αυτό προκύπτει αδιαμφισβήτητα από τα ηχογραφημένα πρακτικά της συνεδρίασης που είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου. Ο φάκελος με τα ενημερωτικά στοιχεία των έργων αυτών βρίσκεται πάντα στη διάθεση των δημοτικών συμβούλων στο δημοτικό κατάστημα. Ασφαλώς, αν μας είχε ζητήσει ο κ. Μέγκος να αποστείλουμε φάκελο στο σπίτι του, θα το είχαμε κάνει ακόμη κι αυτό, προκειμένου να μη διαταράξουμε το καλό κλίμα που επικράτησε στο δημοτικό συμβούλιο. Ουδέποτε όμως ζήτησε κάτι τέτοιο, γι’ αυτό και εκπλησσόμαστε ιδιαιτέρως για τα γραφόμενα και αναρωτιόμαστε για τους λόγους της ανακοίνωσης αυτής…
Δ) Οι συνδημότες μας πρέπει να ξέρουν ότι αυτή τη στιγμή συντελείται στο Δήμο Δελφών ένα τιτάνιο οργανωτικό έργο, χωρίς ιστορικό προηγούμενο. Στο σκοπό αυτό έχουν αφιερωθεί ολόψυχα ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του, αιρετοί και στελέχη του Δήμου, με καθημερινή σκληρή εργασία και συστηματική προσπάθεια. Την ίδια στιγμή έχουμε δεσμευτεί απέναντι στους συνδημότες μας ότι η τεράστια αυτή οργανωτική προσπάθεια δε θα αναστείλει τα κύρια καθήκοντα του Δήμου, που είναι η διαχείριση της καθημερινότητας των πολιτών και η χάραξη αναπτυξιακής στρατηγικής. Δεν πρόκειται (όπως επίσης δεσμευτήκαμε!) να αφήσουμε ούτε ένα ευρώ να πάει χαμένο, δεν πρόκειται να αφήσουμε έργα υποδομών να χαθούνε χωρίς να κυνηγήσουμε κάθε δυνατότητα εκτέλεσής τους και δεν πρόκειται να κινηθούμε μοιρολατρικά και άβουλα.
Ε) Το Δημοτικό Συμβούλιο, στην πρώτη του κιόλας συνεδρίαση, έδειξε μεγάλη ωριμότητα και καλή διάθεση. Η δέσμευση που ελήφθη από το Δήμαρχο (σε αίτημα του κ. Τζιβάρα) για ενημέρωση σχετική με τα εκκρεμή έργα των καποδιστριακών Δήμων, ισχύει στο ακέραιο και πολύ σύντομα θα κληθούν αντιπρόσωποι των παρατάξεων να λάβουν όλα τα στοιχεία που υπάρχουν.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δ. ΦΟΥΣΕΚΗΣ

1 σχόλιο: