Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Οργή στη Στυλίδα - Στο κρατητήριο ο Απ. Γκλέτσος



Στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λαμίας θα παραμείνει όλο το βράδυ ο Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, καθώς λόγω της ογκώδους συγκέντρωσης συμπαράστασης έξω από το δικαστικό μέγαρο Λαμίας δεν κατέστη δυνατή η μεταφορά του ενώπιον του Εισαγγελέα - όπως ήταν προγραμματισμένο για τις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης - μετά τη σύλληψη του λίγο μετά τις 15:15.

Στο άκουσμα της εξέλιξης αυτής οι συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστήριο κατευθύνθηκαν προς το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Κάποια στιγμή στο ...
μπαλκόνι βγήκε ο Α. Γκλέτσος και χαιρέτησε τους συγκεντρωμένους:




Το βράδυ της Τρίτης ομάδα 50 κατοίκων κατευθύνθηκε στα διόδια της Πελασγίας και άνοιξε τις μπάρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ψήφισμα διαμαρτυρίας εξέδωσε και το Δημοτικό Συμβούλιο Στυλίδας σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 19:00 το βράδυ της Τρίτης.

Η σύλληψη του δημάρχου, ο οποίος δεν αντιστάθηκε στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., έγινε εξαιτίας των κινητοποιήσεων στις οποίες πρωτοστατεί κατά των διοδίων στην περιοχή γύρω από τη Στυλίδα και ειδικότερα στην Ντάμπια.

Όπως έγινε γνωστό, ο δήμαρχος βρισκόταν στο γραφείο του και ενημέρωσε τους συνεργάτες του ότι θα πάει μέχρι το σπίτι του, για να αλλάξει ρούχα και να επιστρέψει. Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων του συνελήφθη κοντά στο σπίτι του καθώς εκεί τον περίμεναν αστυνομικοί με τέσσερα περιπολικά!

Τη συμπαράστασή του στον Απόστολο Γκλέτσο εκφράζει το πανελλαδικό συντονιστικό επιτροπών αγώνα ενάντια στα διόδια. «Δεν τρομοκρατούμαστε, εξοργιζόμαστε. Το Πανελλαδικό κίνημα “Δεν πληρώνουμε διόδια-δεν πληρώνουμε την κρίση τους” είναι αλληλέγγυο στον οποιονδήποτε συναγωνιστή διώκεται από το τρομο-κράτος και τις εταιρίες των χαρατσιών. Η απάντηση μας θα δοθεί στον δρόμο με πανελλαδικές κινητοποιήσεις! Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Α. Γκλέτσου» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συντονιστικού.






Την ίδια ώρα η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας προέβη σε διάκριση σε βάρος της zougla.gr αφού δεν έχει επιτραπεί στον ρεπόρτερ, Θανάση Βλαντό, η είσοδος στο κτίριο της Ασφάλειας Λαμίας αν και στο ίδιο κτίριο βρίσκονται δημοσιογράφοι από δύο τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, Αριστείδη Κυριαζόπουλο, προέβαλε ως δικαιολογία το γεγονός ότι μέσα στο κτίριο βρίσκονται ήδη αρκετοί μέσα και, όπως είπε, «κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι ούτε και αυτοί».

 
Έριξαν ξανά σήμερα τις μπάρες που εμπόδιζαν την ελεύθερη διέλευση των
οχημάτων
στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
.

Σήμερα το πρωί, ο νέος δήμαρχος Στυλίδας μαζί με συμπολίτες και συνδημότες του άνοιξε τις μπάρες  - που απέκλειαν την πρόσβαση στο παράπλευρο της εθνικής οδού οδικό δίκτυο - στην περιοχή της Ντάμπια. Με εκσκαφείς ο κ. Γκλέτσος έριξε ξανά και σήμερα τα συρματοπλέγματα, τις προστατευτικές μπάρες και τα κιγκλιδώματα - που εμποδίζουν την είσοδο - στον παράδρομο από τον κύριο οδικό άξονα. Αν και αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι θα ανοίξει τις μπάρες των διοδίων της Πελασγίας, τελικά δεν το έπραξε.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο και τα πλάνα που εξασφάλισε για τη zougla.gr ο ρεπόρτερ μας Θανάσης Βλαντός:




Το ίδιο είχαν κάνει κάτοικοι και δήμαρχος και χθες το μεσημέρι, αλλά η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» γρήγορα αποκατέστησε τις μπάρες και απαγόρευσε την ελεύθερη διέλευση! Η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να διανυκτερεύσουν σήμερα εκεί, κάνοντας βάρδιες, προκειμένου η εταιρεία να μην ξαναβάλει μπάρες.
 
Ο Απόστολος Γκλέτσος, ως δήμαρχος Στυλίδας, αυτή τη φορά
πρωταγωνιστεί στο «σίριαλ» κατά των διοδίων.

Οι κάτοικοι της Ανατολικής Φθιώτιδας καθημερινά ζουν μέσα στον παραλογισμό, εξαιτίας του κακού σχεδιασμού της τοποθέτησης των σταθμών των διοδίων. Οι αγρότες χρειάζεται πλέον να πληρώνουν το αντίτιμο των 2,60 ευρώ, ακόμα και για να πάνε στα χωράφιά τους. Από σήμερα, άλλωστε, δεν ισχύουν οι κάρτες - που είχαν προμηθευθεί - για τη δωρεάν διέλευσή τους από τον συγκεκριμένο σταθμό.

 
Με τα μηχανήματα του Δήμου Στυλίδας άνοιξαν τη δίοδο για το
παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Και φυσικά οι διαδρομές αυτές δεν γίνονται μία ή δύο φορές την ημέρα αλλά τουλάχιστον 15 με 20. Έτσι, ένας κάτοικος της περιοχής θα χρειάζεται καθημερινά περισσότερα από 30 ευρώ, για να κάνει αυτές τις αναγκαίες διαδρομές.




Την ίδια ώρα, καμιά εξέλιξη δεν υπάρχει στη διαδικασία κατασκευής των απαραίτητων - σύμφωνα με τον νόμο - παράπλευρων οδών, ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να μην χρειάζεται να περνούν από τα διόδια, αφού θα υπάρχει εναλλακτική διαδρομή.




Στελέχη του Υπουργείου Μεταφορών προβάλλουν ως δικαιολογία ότι ορισμένες από τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις έχουν κριθεί «ασύμφορες». Το «πικρό ποτήρι» για τους κατοίκους ξεχείλισε, όταν αντιλήφθηκαν ότι η κάρτα της δωρεάν διέλευσης δεν θα ανανεωθεί.

 
 Οι κάτοικοι της περιοχή στηρίζουν το κίνημα κατά των διοδίων.

Με μπροστάρη τον νέο δήμαρχο Στυλίδας και με τη χρήση μηχανημάτων του δήμου, γκρεμίστηκαν χθες οι προστατευτικές μπάρες, για να ανοίξει δίοδος προς τους ήδη υπάρχοντες δημοτικούς δρόμους. Ο κ. Γκλέτσος, μάλιστα, παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο, καθώς εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Η αντίδραση αυτή, πάντως, δεν πτόησε τους υπευθύνους της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τα διόδια, αφού, όταν αποχώρησαν τα μηχανήματα του Δήμου, Στυλίδας αποκατέστησαν τις μπάρες και έκλεισαν την πρόσβαση στους δημοτικούς και παράπλευρους δρόμους, επικαλούμενοι την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.


Τι απαντά σε όλα αυτά ο Απόστολος Γκλέτσος που μίλησε στη zougla.gr;


Μας εξηγεί ότι η κατασκευή των παράπλευρων δρόμων ήταν υποχρέωση, που προκύπτει από τη σύμβαση παραχώρησης. Τα περί ασύμφορων απαλλοτριώσεων είναι δικαιολογίες, αφού οι δημοτικοί δρόμοι υπάρχουν ήδη. Επαναλαμβάνει την έκκλησή του για κατασκευή κόμβου στην περιοχή, γιατί ο δρόμος στο σημείο είναι επικίνδυνος και, όπως λέει χαρακτηριστικά, όλοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί.

Ακούστε τι δήλωσε και χθες στη zougla.gr o Απόστολος Γκλέτσος:


http://www.zougla.gr


Κλειστά αύριο ως ένδειξη διαμαρτυρίας τα καταστήματα της Στυλίδας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011, 21:21
Να παραμείνουν κλειστά αύριο τα καταστήματα στο δήμο Στυλίδας, όπως επίσης να μείνουν κλειστές και οι δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής, αποφάσισε πριν λίγο το δημοτικό συμβούλιο της Στυλίδας σε έκτακτη συνεδρίασή του, καταδικάζοντας ομόφωνα τη σύλληψη του δημάρχου, κ. Απόστολου Γκλέτσου.

Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο κατευθύνεται στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας όπου θα επιδώσει το σχετικό ψήφισμα για να διαμαρτυρηθεί για την κράτηση του κ. Γκλέτσου, ενώ συγκροτήθηκε και ειδική πενταμελής επιτροπή η οποία θα διαχειρίζεται το θέμα.

Τέλος αποφάσισαν αύριο να παραβρεθούν στα δικαστήρια της Λαμίας την ώρα που θα γίνει η προσαγωγή του δημάρχου της Στυλίδας. Την διαμαρτυρία τους για το θέμα έχουν εκφραστεί με ψηφίσματά τους και πολλοί φορείς της Στυλίδας και της Φθιώτιδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου