Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΦΕΡΙ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΑΙΓΙΟΥ 16 Ιανουαρίου με 3 δρομολόγια την ημέρα

Του  Παύλου Δωριάδη

Η τελική έγκριση από το αρμόδιο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων απομένει για να ξεκινήσουν πάλι τα δρομολόγια του φερι-μποτ Αγίου Νικολάου – Αιγίου.

Αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες και φυσιολογικά όπως έχει προγραμματισθεί η έναρξη των δρομολογίων θα γίνει την προσεχή Κυριακή 16 Ιανουαρίου.

Η πλοιοκτήτρια εταιρία «ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΑΕ» που εκμεταλλευόταν το ομώνυμο επιβατικό-οχηματαγωγό μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο, θα επαναλειτουργήσει την γραμμή ...με το πλοίο «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΥΠΗΤΗ II».

Ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί λεπτομέρειες αλλά η εταιρία, αποφάσισε να επαναφέρει τα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Αγίου Νικολάου – Αιγίου για ένα δοκιμαστικό διάστημα 3 μηνών.

Εφόσον διαπιστωθεί ότι η κίνηση είναι ικανοποιητική, τότε θα κρατήσει το καράβι για άλλα πέντε χρόνια , οπότε συμπληρώνει 35 χρόνια ζωής και θα αποσυρθεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρία προσανατολίζεται να πραγματοποιεί 3 δρομολόγια καθημερινά , ενώ για τα Σαββατοκύριακα ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες μικρές τροποποιήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η γραμμή αυτή άρχισε να λειτουργεί από το 1978 και τα δρομολόγια εκτελούσαν 3 πλοία .

Μετά όμως τη δημιουργία της Γέφυρας Ρίου-Αντίρριου η κίνηση περιορίστηκε και τον περασμένο Νοέμβριο η εταιρία σταμάτησε τα δρομολόγια , ως ασύμφορα.

Αξίζει να επισημάνουμε εδώ ότι το DORIDA NEWS στη 18 Νοεμβρίου είχε ρεπορτάζ που ανέφερε ότι ναι μεν η γραμμή θα κλείσει πρόσκαιρα, αλλά σύντομα θα ξεκινήσει πάλι. Η λεπτομέρεια βρίσκεται στην πρόθεση του αρμόδιου Υπουργείου να κρίνει τη γραμμή ως άγονη και να την επιδοτήσει. Αυτό ζητούσε η εταιρία που πραγματοποιούσε τα δρομολόγια με το πλοίο της.

Όλες αυτές τις εβδομάδες που μεσολάβησαν από τότε υπήρξαν συνεχείς επαφές και συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους, ενώ έντονη ήταν η πολιτική πίεση από βουλευτές και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς την Κυβέρνηση να δώσει την ενδεδειγμένη λύση , ώστε η γραμμή να λειτουργήσει ξανά, γιατί παίζει καθοριστικό ρόλο στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι των δύο περιοχών που εξυπηρετεί.

Ειδικότερα να αναφέρουμε ότι ο βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό ζητούσε να πάρει μέτρα ώστε να συνεχίσει να υφίσταται η πορθμειακή γραμμή , γιατί η διατήρηση της είναι αναγκαία ώστε να μην οδηγηθούν σε περαιτέρω οικονομικό μαρασμό οι παραλιακές ζώνες των δύο περιοχών.
http://dorida.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου