Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Αφιέρωμα στα δύο μεγάλα συγκροτήματα που από τη δεκαετία του 60 The Beatles & The Rolling Stones στο Roadhouse


The Beatles & The Rolling Stones

Αφιέρωμα στα δύο μεγάλα συγκροτήματα που από τη δεκαετία του 60 διεκδικούν την "πρωτοκαθεδρία". (*)

Τη δεκαετία του 1960 4 παιδιά από το Λίβερπουλ τα θρυλικά "σκαθάρια" έχοντας μεγαλώσει με ακούσματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού (Rythm and Blues, Rock'n'Roll) αρχίζουν να γίνονται διάσημοι. Παράλληλα στο Λονδίνο πέντε νέοι φτιάχνουν ένα γκρουπ και το βαφτίζουν επηρεασμένοι από ένα τραγούδι του Muddy Waters "The Rolling Stones" δίνοντας και το μουσικό τους στίγμα εκείνη την εποχή. Λίγο αργότερα οι Beatles έχοντας σαν ατμομηχανή τη συνθετική δυάδα Lennon-McCartney γράφουν αριστουργήματα και να κυριαρχούν δημιουργώντας τη γνωστή Beattle-mania. Στον...
αντίποδα οι Rolling Stones με ένα πιο αλήτικο ύφος και με περισσότερα μαύρα στοιχεία στη μουσική τους ακολουθούν. Και τα δύο συγκροτήματα δημιουργούν φανατικούς οπαδούς και η μουσική τους συνεχίζει ακόμα και σήμερα να είναι επίκαιρη. Ελάτε το Σάββατο το βράδυ να παρακολουθήσετε τη μουσική τους πορεία που για ένα διάστημα ήταν παράλληλη.

Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξανδρόπουλος

(*) Όσοι έλθουν θα μπορούν να ψηφίσουν ποιο από τα δύο συγκροτήματα προτιμούν και σε αυτό θα γίνει σύντομα αποκλειστικό αφιέρωμα στο Roadhouse χωρίς να παραλείψουμε στη συνέχεια να κάνουμε και για το δεύτερο.
http://roadhousebluesclub.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου