Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Κασαπίδης:Πρέπει να προβληθεί άμεσα το Ελληνικό λάδι.

  Μία μοναδική και πρώτης τάξεως ευκαιρία παρουσιάζεται για το Ελληνικό ελαιόλαδο στην αγορά των Η.Π.Α., μετά τις αποκαλύψεις για νοθευμένα “έξτρα παρθένα” Ιταλικά και Ισπανικά ελαιόλαδα, που...... κυκλοφορούσαν στην συγκεκριμένη αγορά και ανταγωνίζονταν αθέμιτα το Ελληνικό επισημαίνει ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γ. Κασαπίδης.Το θέμα, εδώ και δύο μήνες περίπου,όπως τονίζει παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις στις Η.Π.Α., ενώ η Ελληνική κυβέρνηση αδρανεί. Το φαινόμενο αυτό είναι και το σημαντικότερο πρόβλημα στην προώθηση του ελαιολάδου μας στη συγκεκριμένη αγορά....
Οι αποκαλύψεις αυτές έγιναν από έγκριτα πανεπιστήμια των Η.Π.Α. και της Αυστραλίας και πρόκειται ουσιαστικά για ευκαιρία για τη χώρα μας, η οποία, ωστόσο, δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι σήμερα μέσω των αρμόδιων υπουργείων, για να αξιοποιήσει αυτή την εξέλιξη.
Με τις αναλύσεις τους οι Αμερικανοί και Αυστραλιανοί επιστήμονες ξεσκεπάζουν μία χρόνια παθογένεια της αγοράς του ελαιολάδου στις Η.Π.Α., που λειτουργούσε εις βάρος των Αμερικανών καταναλωτών. Παράλληλα, αποκαθιστούν την αδικία και τον αθέμιτο ανταγωνισμό, που αντιμετώπιζε, εδώ και πολλά χρόνια, το Ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από νοθευμένα και φθηνότερα ελαιόλαδα άλλων χωρών, που κυκλοφορούσαν ψευδεπίγραφα ως “έξτρα παρθένα”.
Χωρίς άλλη κωλυσιεργία καλούμε την κυβέρνηση να δράξει την ευκαιρία και με σχετική ερώτηση που καταθέσαμε στη Βουλή ζητάμε την εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος προώθησης και προβολής του Ελληνικού ελαιολάδου στην Αμερική, αξιοποιώντας και την πρόσφατη κατοχύρωση από την UNESCO της μεσογειακής διατροφής, ως κομμάτι της άυλης παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς, βασικό συστατικό της οποίας είναι το ελαιόλαδο και, μάλιστα, το Ελληνικό.
http://www.agroschannel.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου