Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Δελτίο τύπου για το Νομαρχιακό Συμβούλιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 15/12/2010 το τελευταίο Νομαρχιακό Συμβούλιο του νομού μας προσπαθεί να ντυθεί πρώιμος Αι Βασίλης και να μοιράσει δώρα. Όχι βέβαια για τους εργαζόμενους της περιοχής που θα είναι απεργοί με αβέβαιο παρόν και επισφαλές μέλλον. Όχι βέβαια για την άνεργη νεολαία μας. Όχι βέβαια για τους ελαιοπαραγωγούς που βλέπουν συνεχώς τον κόπο τους να εξανεμίζεται. Όχι βέβαια για τις καταρρέουσες υποδομές της περιοχής και τη συνεχή υποβάθμιση των κοινωνικών δομών.
Πέρα από κάθε όριο κοινωνικής νομιμότητας ο απερχόμενος Νομάρχης, λίγες μόνο ...
μέρες πριν πάψει να υπάρχει η Νομαρχία, συγκαλεί Συμβούλιο με ημερήσια διάταξη 24 θεμάτων από τα οποία 16 αφορούν γνωμοδοτήσεις για Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σε εργασίες κοιτασμάτων βωξίτη και εγκατάστασης αιολικών πάρκων.
Οι «Πολίτες στο Προσκήνιο» απευθυνόμαστε σε κάθε μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου και ζητάμε αναλαμβάνοντας ο καθένας τη προσωπική του ευθύνη, να μην υποκύψουν σε εκβιαστικά διλήμματα, να μην συναινέσουν στην παραπέρα υποβάθμιση του τόπου τώρα στο τέλος της θητείας τους. Ειδάλλως μετά από ένα δύο τέτοια νομαρχιακά – δημαρχιακά συμβούλια σίγουρα θα έχουμε ξεμπερδέψει με τη Γκιώνα, με τον οικοτουρισμό, την ανάπτυξη προς όφελος της κοινωνίας και άλλα «αμαρτωλά και επιζήμια» για το επιχειρείν ζιζάνια. Καλούμε κάθε πολίτη να δείξει με κάθε τρόπο την αντίθεση του σε λογικές και πρακτικές που υποθηκεύουν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Οι Αξίες έχουν και Αρχές
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…..

2 σχόλια:

  1. Αναβλήθηκε το Νομαρχιακό Συμβούλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το συμβούλιο θα γίνει τελικά την Τρίτη 21/12.
    Η μαζική παράσταση πολιτών την Τετάρτη 15/12, σε συνδιασμό με την πρόταση της αντιπολίτευσης να αφήσουν τις γνωμοδοτήσεις για την νεοεκλεγμένη Περιφερειακή διοίκηση (όπως είναι το λογικό και το πολιτικά ηθικό), αλλά και την ουσιώδη παρέμβαση της Σπανούδη, οδήγησε το Φουσέκη σε αναδίπλωση και πολιτικό ελιγμό.
    Προτίμησε την αναβολή της συνεδρίασης με ελάσσονος σημασίας αιτιολογικό (καλύτερη ενημέρωση και προετοιμασία των συμβούλων;) παρά την αρχική θέρμη της πλειοψηφούσας παράταξης για υπερψήφιση των πάντων(και ειδικότερα του Μανδρέκα, σε μια κίνηση υστεροφημίας "ν' αφήσει μια σπουδαία παρακαταθήκη για τον τόπο" στην πολιτική του αυλαία)
    Έτσι τώρα ο Φουσέκης πάει παραμονές Χριστουγέννων στα μουλωχτά, με fast truck διαδικασίες, 10 μέρες πριν τη λήξη της θητείας του, να συμβάλλει στην παράδοση στις εταιρίες μεγάλου μέρους του εδάφους και του υπεδάφους της Φωκίδας για δεκαετίες με ανεπανόρθωτη ζημιά για τον τόπο.
    Όσο για τους υπόλοιπους συμβούλους της πλειοψηφίας δεν φαίνονται να έχουν τη βούληση και το πολιτικό βάρος ν' αντιταχθούνε σε τέτοιου είδους σημαντικές και προδιαγεγραμένες αποφάσεις.
    Γι' αυτό την Τρίτη επιβάλλεται ακόμα μεγαλύτερη παρουσία πολιτών, ώστε τουλάχιστον να νιώσουν ότι είναι υπόλογοι προς το λαό για την όποια απόφαση πρόκειται να πάρουν και να καταγραφεί στη συνείδησή μας η στάση και οι θέσεις του καθενός στα θέματα αυτά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή