Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ληστεία μετά φόνου στον Πλάτανο Ναυπακτίας



Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία του Πλατάνου, καθώς χθες το βράδυ μια άτυχη 72χρονη έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια διάρρηξης στο σπίτι της. Σοβαρό το ενδεχόμενο οι διαρρήκτες να ανήκουν στην κοινότητα καθώς γνώριζαν πράγματα και καταστάσεις
Ήταν αργά χθες το βράδυ όταν οι συγχωριανοί της, βρήκαν την άτυχη 72χρονη δεμένη χειροπόδαρα και νεκρή στην αποθήκη έξω απ’ το σπίτι της. Η γυναίκα, που διατηρεί το ...
μπακάλικο στην πλατεία του χωριού είχε πάει σπίτι της γύρω στις 9 το βράδυ και όταν δεν απαντούσε στο τηλέφωνο, κινήθηκαν υποψίες ότι κάτι είχε συμβεί.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες τα πράγματα εξελίχθηκαν ως εξής:
Πριν επισκεφθούν τη γιαγιά, οι δράστες διέρρηξαν ένα διπλανό σπίτι, ο ιδιοκτήτης του οποίου διατηρεί κι αυτός επιχείρηση στο χωριό αφαιρώντας κατά πληροφορίες χρυσαφικά και μετρητά. Στη συνέχεια πήγαν έξω από σπίτι της 72χρονης και την περίμεναν να γυρίσει από το μπακάλικο.
Η άτυχη γυναίκα επέστρεψε και βγαίνοντας να πάει πάρει ξύλα για το τζάκι, οι δράστες της επιτέθηκαν, της έδεσαν με σχοινί τα πόδια και τα χέρια, τη φίμωσαν με μονωτική ταινία και την παράτησαν έξω.
Στη συνέχεια μπήκαν στο σπίτι και αφού το έκαναν φύλλο και φτερό, πήραν ότι είχαν να πάρουν και εξαφανίστηκαν.
Στο μεσοδιάστημα όμως, η 72χρονη, η οποία αντιμετώπιζε και κάποια προβλήματα υγείας έχασε τη ζωή της από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- πιθανότητα από καρδιά.
Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα, ότι φεύγοντας οι διαρρήκτες της αφαίρεσαν την μονωτική ταινία, υποψιαζόμενοι ότι κάτι δεν πάει καλά, ωστόσο ήταν πολύ αργά.
Για τις ακριβείς συνθήκες του εγκλήματος διεξάγεται αυτή τη στιγμή ενδελεχής έρευνα αλλά και ανακρίσεις από την αστυνομία που προσπαθεί να αξιοποιήσει και κάποια στοιχεία που άφησαν πίσω τους οι δράστες στα δύο σπίτια που εισέβαλαν.
Από τα μέχρι τώρα πάντως στοιχεία εκφράζονται φόβοι στο χωρίο ότι οι δράστες ήταν άνθρωποι που γνώριζαν πράγματα και καταστάσεις και αυτό κάνει ακόμη πιο ανησυχητική την κατάσταση.
http://www.nafpaktia.com

Η αστυνομία ερευνά τα πάντα παίρνοντας μαρτυρίες από χωριανούς και επισκέπτες, προκειμένου να οδηγηθεί στα ίχνη των δραστών. Να σημειωθεί ότι η γυναίκα ζούσε μόνη της καθώς ο σύζυγός της βρίσκεται στη φυλακή με την κατηγορία του βιασμού ενός 11 χρονου αγοριού που  πριν από λίγα χρόνια είχε προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία. Το αγοράκι ζούσε με τη γιαγιά του στο ίδιο χωριό καθώς η μητέρα του της το είχε εμπιστευτεί προκειμένου η ιδία να εργαστεί στην Αθήνα.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η μητέρα άλλων παιδιών που έκαναν παρέα με το αγοράκι, διαπίστωσε μια περίεργη συμπεριφορά στο παιδί και επιμένοντας να μάθει που οφείλεται αυτή η συμπεριφορά έμαθε σιγά σιγά από το αγόρι την αλήθεια. Έτσι κινητοποίησε το δήμαρχο και την αστυνομία που τελικά εξιχνίασαν την υπόθεση και ο ηλικιωμένος οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη και σήμερα εκτίει ποινή 18 ετών. Μάλιστα η έρευνα αποκάλυψε  τότε  ότι ο ηλικιωμένος ξεγελούσε το παιδί με διάφορες σοκολάτες και γλυκά από το ψιλικατζίδικο και το παρέσυρε σε συγκεκριμένες πράξεις.
http://www.aixmi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου