Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Φωνάζουν για τα χρήματα για τα Σκαρίμπεια στην Αγία Ευθυμία

Τί θα γίνει με τα χρήματα που μας οφείλει ο Δήμος Άμφισσας για τα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2010;
Ακόμη δεν έχει δοθεί το ποσόν των 4.535,15€ (μεικτά) που μας υποσχέθηκε ο Δήμος Άμφισσας ως επιχορήγηση για τα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2010.

Ο Σύλλογος Αγιοευθυμιωτών, όπως κάθε Αύγουστο τα τελευταία χρόνια, διοργάνωσε και τον περασμένο Αύγουστο τις πολύ πετυχημένες εκδηλώσεις ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας και τον Δήμο Άμφισσας. Για τον προγραμματισμό ...
των εκδηλώσεων πέραν των πόρων του Συλλόγου βασισθήκαμε τόσο στην υπόσχεση του Δημάρχου Άμφισσας όσο και σε αντίστοιχη υπόσχεση του Νομάρχη για ενίσχυση με ποσό 2.000€. Κι ενώ η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας υλοποίησε την υπόσχεσή της, ακόμη περιμένουμε την υλοποίηση της υπόσχεσης του Δήμου Άμφισσας. Σημειωτέον ότι σε τρεις ημέρες ολοκληρώνεται η τρέχουσα χρήση το τέλος της οποίας συνδυάζεται με την λήξη της θητείας της νυν δημοτικής αρχής και με την κατάργηση του Δήμου Άμφισσας.

Ο Σύλλογός μας έχει προσκομίσει εγκαίρως τα απαραίτητα παραστατικά προκειμένου να λάβουμε την υποσχεθείσα ενίσχυση. Σημειώνουμε ότι, ήδη, έχουμε εξοφλήσει, από δικούς μας πόρους, το σύνολο των δαπανών που αφορούν στα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των δικαιούχων.

Έχουμε ενημερώσει τόσο γραπτά όσο και προφορικά τον απερχόμενο Δήμαρχο για την σημαντική αυτή εκκρεμότητα, όμως, μέχρι τώρα, έχουμε συναντήσει άρνηση στην υλοποίηση της υπόσχεσής του λόγω των “άσχημων οικονομικών του Δήμου”. Συγχρόνως μας παραπέμπει στην επόμενη δημοτική αρχή.

Κύριε Δήμαρχε,

Όταν μας δώσατε την συγκεκριμένη υπόσχεση δεν γνωρίζατε την οικονομική κατάσταση του Δήμου Άμφισσας; Ή αυτή άλλαξε από την στιγμή που δεν “λάβατε το χρίσμα” για να είσαστε ξανά υποψήφιος Δήμαρχος;

Πώς συνεχίσατε μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας σας να πραγματοποιείτε εκδηλώσεις, που έχουν κόστος, αφού δεν μπορείτε να εκπληρώσετε τις προηγούμενες υποχρεώσεις σας;

Κύριε Δήμαρχε,

Ο Σύλλογός μας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2010, βασιζόμενος στη δική σας υπόσχεση, χρησιμοποίησε οικονομικούς πόρους που ήταν προγραμματισμένοι για άλλες δραστηριότητες κι έτσι τώρα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του. Θα είναι άδικο για ένα Σύλλογο, με την προσφορά του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών, να αναστείλει την δραστηριότητά του εξαιτίας της μη συνεπούς στάσης του Δήμου Άμφισσας.

Μπορεί για τα οικονομικά μεγέθη που διαχειρίζεται ο Δήμος το οφειλόμενο ποσό να θεωρείται “πενταροδεκάρες” όμως για το ταμείο του Συλλόγου είναι πολύ σημαντικό. Ο Σύλλογος Αγιοευθυμιωτών έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση και φυσικά δεν έχει τη δυνατότητα λήψης δανείου ή κάλυψης από άλλες πηγές.

Κύριε Δήμαρχε,

Επειδή στην μέχρι τώρα συνεργασία μας, στα πλαίσια των ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΩΝ, πάντα τηρούσατε την υπόσχεσή σας και επειδή η συνέπεια πρέπει να διακρίνει τον δημοτικό άρχοντα σε όλη την διάρκεια της θητείας του κι όχι επιλεκτικά σε κάποιες περιόδους αυτής, παρακαλούμε έστω και την τελευταία ώρα να τακτοποιήσετε την υφιστάμενη εκκρεμότητα.
http://blog.agiathimia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου