Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ Τ.Ε.Ι. ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ Τ.Ε.Ι. ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Του Αποστόλου Αθ. Καραχάλιου ,πρώην Νομάρχη Φωκίδας
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»στο νέο Δήμο Δελφών


Ο Απόστ. Καραχάλιος δήλωσε τα ακόλουθα :

- Επιβάλλεται να επισπευσθεί η ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Τ.Ε.Ι. έτσι ώστε η σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης να βρει το Τ.Ε.Ι. Άμφισσας με διασφαλισμένη την πρώτη και αναγκαία ...
προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του, που είναι η ύπαρξη σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων.
- Η θέση μου αυτή είναι γνωστή και δεδομένη, αποτελεί δε και προγραμματική θέση του συνδυασμού μου «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»,την οποία ανέπτυξα και κατά την προεκλογική περίοδο των πρόσφατων δημοτικών εκλογών.
- Είναι επίσης γνωστό ότι ο Πρωθυπουργός κ. Γεωργ. Παπανδρέου (κατά την επίσκεψη του στην Άμφισσα) δεσμεύτηκε προσωπικά για την ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Τ.Ε.Ι.
-Eκείνο, που όλοι τώρα αναμένουμε είναι η Υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου να προχωρήσει ,χωρίς άλλη καθυστέρηση ,στην υλοποίηση της προσωπικής δέσμευσης του Πρωθυπουργού υπογράφοντας άμεσα την σχετική απόφαση για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου ολοκλήρωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΤΕΙ .
Το απαιτεί το συμφέρον της Άμφισσας και του Νομού μας. Το χρωστάει η Ελληνική Πολιτεία στη Φωκίδα.
- Οφείλω να τονίσω ότι οποιαδήποτε προσπάθεια(απ’ όπου και αν προέρχεται)
κατάργησης του Τ.Ε.Ι. θα βρει απέναντι της όχι μόνον αυτούς που αγωνίσθηκαν για την ίδρυση και λειτουργία του στην Άμφισσα αλλά και όλους τους κοινωνικούς φορείς και το λαό της Άμφισσας και του Νομού μας.
-Θέλω τέλος να πληροφορήσω τους συμπολίτες μας αλλά και τους κατοίκους της Φωκίδας, ότι, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» το πρώτο θέμα που θα φέρω προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι το μείζονος σημασίας θέμα του ΤΕΙ , προκειμένου να αναληφθούν από τον νέο Δήμο Δελφών όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες που θα κριθούν αναγκαίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου