Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Δελτίο τύπου σχετικό με τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στις 21-12-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/12/2010

Μοιραίοι και άβουλοι αντάμα… ( Κ. Βάρναλης)
η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου

Τη Τρίτη 21/12/2010 η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Φωκίδας γνωμοδότησε θετικά για 16 Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) σε εργασίες κοιτασμάτων βωξίτη και εγκατάστασης ενεργειακών πάρκων.
Η ακροτελεύτια πράξη του Νομαρχιακού Συμβουλίου δεν στάθηκε απλά αντάξια των τεσσάρων προηγούμενων χρόνων, αλλά επαύξησε σε υπερθετικό βαθμό την αλαζονεία, τη μικροπολιτική, την απέχθεια σε όλους όσους έχουν διαφορετική άποψη & γνώμη.
Πέρα και μακριά από την κοινωνία στο όνομα της οποίας υποτίθεται ότι αποφασίζουν ...
έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο. Ναι κ. Νομάρχα. Όλοι εκεί μέσα είσαστε – είμαστε - ήταν μειοψηφίες. Άλλες μικρότερες και άλλες μεγαλύτερες, αλλά πάντως μειοψηφίες. Οι καταγραμμένες «πλειοψηφίες» είναι αποτέλεσμα εκλογικών νόμων. Οι πραγματικές πλειοψηφίες γίνονται και ευρίσκονται μόνο και αποκλειστικά στη κοινωνική έκφραση των πολιτών. Αυτούς τους πολίτες που αρνηθήκατε και να ενημερώσετε και να λάβετε υπόψη σας. Σίγουρα όλα δεν μπορείτε να τα κάνετε εσείς. Τα «κουρασμένα παλικάρια» της παράταξής σας προφανώς δεν έχουν χρόνο να ενημερωθούν!! Που να τολμήσουν να ενημερώσουν !!…
Έτσι οι κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται άμεσα από τη μεταλλευτική δραστηριότητα (που αφορούν οι Μελέτες περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που ψηφίστηκαν) και από την προκλητική αυθαιρεσία των εταιρειών ΑΠΕ, είναι καλοί σαν ψηφοφόροι και όταν ευρίσκονται οριζοντιωμένοι. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις είναι άχρηστες μειοψηφίες. Να μη ξεχάσουμε… Αν ενδιαφέρεστε για την ανεργία στη περιοχή θα εξαρτούσατε την σύμφωνη γνώμη σας με συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων, με ύψος προστιθέμενης αξίας, με δημιουργία συγκεκριμένης ομάδας ελέγχου αποτελούμενη από μέλη τοπικών κοινωνιών, συνδικαλιστικών φορέων, γενικά εκφράσεων συλλογικοτήτων της περιοχής. Ποιος θα ελέγξει; Ο ελέγχων που είναι και ελεγχόμενος, δηλαδή οι εταιρείες; Αντίστοιχα και για τις περιβαλλοντικές μελέτες. Έτσι φτάνουμε στα γνωστά αποτελέσματα…
Ζητούμενο πρέπει να είναι η κοινωνική ανταποδοτικότητα και όχι η δια της κοινωνικής συνενοχής ενοχή.
Η ζωή και η ποιότητά της δεν μπορεί να μετράται και να αποτιμάται με τόνους και κιλά . Αυτό μας τελείωσε.
Όσο επιμένουμε σε τέτοιο δρόμο όλο και περισσότερο τα αποτελέσματα μιας πλαστής οικονομίας –φούσκας- θα μας εξουσιάζει και θα μας σκοτώνει. Οι ρύποι ως χρηματιστηριακό προϊόν (συμφωνία Κυότο) και η επιβολή των ΑΠΕ είναι ένα καλό παράδειγμα. Δημιουργούμε την ασθένεια και μετά πουλάμε το γιατρικό και το φάρμακο. Μόνο που –τι σύμπτωση!- συνήθως το φάρμακο είναι χειρότερο και από την ασθένεια.
Η άκαιρη, βεβιασμένη απόφαση του Νομαρχιακού συμβουλίου μόνο σαν αη βασιλιάτικο δώρο μοιάζει.
Ίσως ελπίζετε στην κοινωνία της συνήθειας.
Εμείς νοιαζόμαστε για την κοινωνία της αλληλεγγύης.
Χρόνια πολλά!

www.politesstoproskinio.wordpress.com

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου