Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς και σωματείου Αλληλεγγύη

Λιβαδειά 26/8/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για πρώτη φορά, την Τετάρτη 25/8/2010 πραγματοποιήθηκε συνάντηση, μετά από πρόσκληση του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς και του Σωματείου « ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ », με τις Εργολαβικές Επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Αλουμινίου, σε μια προσπάθεια ώστε τα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν να λυθούν με διάλογο και όχι με ...
συγκρούσεις.

Στη συνάντηση ζητήθηκε από τις Εργολαβικές Επιχειρήσεις:

* Να εφαρμοστούν ότι προβλέπεται από το Νόμο για θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας, όπως ο Τεχνικός Ασφαλείας και ο Γιατρός Εργασίας που πληρώνουν οι Εργολάβοι να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
* Να γίνεται καλύτερη εκπαίδευση και ενημέρωση των εργαζομένων σε συνεργασία με το Αλουμίνιο, σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας τόσο για την ασφάλεια όλου του προσωπικού, όσο και των εγκαταστάσεων.
* Να δίνονται αποδείξεις πληρωμής, στις οποίες να αναγράφεται αναλυτικά ειδικότητα, επιδόματα, υπερωρίες και ότι άλλο προβλέπεται από το Νόμο Και οι αποδείξεις να δοθούν στους εργαζόμενους άμεσα, από όσους εργολάβους δεν δίνονται.
* Nα γίνεται η πληρωμή των μισθών μέσω Τραπέζης.
* Να εφαρμοστούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ( με βάση τις ειδικότητες ).

Επίσης έγινε πρόταση από τα Συνδικάτα, σε συνάντηση που θα γίνει με τη Δ/νση του εργοστασίου, για την αποφυγή μη πληρωμής των εργαζομένων, πριν δοθούν τα χρήματα στους εργολάβους, οι εργολάβοι να προσκομίζουν την κατάσταση εξόφλησης των εργαζομένων τους του προηγούμενου μήνα (άρθρο Αστικού Κώδικα 702).

Επίσης έγινε πρόταση από κάποιους Εργολάβους να δημιουργηθεί Ταμείο Αλληλεγγύης, όπου θα παρακρατείται ένα συμβολικό ποσό (π.χ. 3 € τον μήνα ) από τους εργαζόμενους και τους εργολάβους , ώστε σε περίπτωση απόλυσης συναδέλφου να δίνεται κάποια χρηματική βοήθεια.

Εμείς δείξαμε τις καλές προθέσεις μας ,όπως και οι Εργολάβοι που παρευρέθηκαν, για συνεργασία και προσπάθεια επίλυσης σε όλα τα χρόνια προβλήματα. Αυτό βέβαια θα αποδειχθεί στην πράξη .

Εμείς ως Συνδικάτα είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τα δίκαια των εργαζομένων, την προστασία τους και την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

Τα Δ.Σ.
Από anexartitoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου