Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Εντυπώσεις επισκέπτη των Δελφών

Πέρασα από τους Δελφούς και εντυπωσιάστηκα - Ένα απίστευτο "μνημείο" πολιτιστικής κληρονομιάς για τη χώρα μας και με το σχετικά νέο μουσείο αξίζει μια εκδρομούλα για όλους μας..
Βέβαια καθώς ερχόμουνα από τη βόρεια Ελλάδα έψαχνα να βρω μια ταμπέλα μετά τη Λαμία η οποία να λέει ΠΡΟΣ ΔΕΛΦΟΙ. Καθώς γίνονται κάποια έργα η ταμπέλα βρίσκεται αφού στρίψεις από την εθνική οδο - στο ύψος του Μπράλου - φυσικά ανακουφίστηκα μόλις την είδα καθώς η ...σύγχυση μου ήταν τεράστια... Μετά βέβαια ξαναείχα αμφιοβολίες καθώς δε θυμάμαι μετά από πόσα χιλιόμετρα ξαναείδα ταμπέλα "προς Δελφούς"

Πληρώσαμε το εισιτήριο μας και ζητήσαμε ένα χάρτη του αρχαιολογικού χώρου για να μπορεσουμε να καταλάβουμε
Η απάντηση: Μας έχουν τελείωσει από τις αρχές καλοκαιριού!!!! -
Δηλαδή έρχονται χιλιάδες τουρίστες από όλα τα μέρη του κόσμου στον "ομαφαλό της γης" και δεν έχουμε να το προσφερουμε ούτε ένα χάρτη.
Και καλά το Υπουργειο Πολιτισμού ας μην το γνωρίζει, η διοίκηση του Αρχαιολογικού Χωρου δε μπορεί να βγάλει μια φωτοτυπία και να τη μοιράζει δωρεάν ή τουλάχιστον να προσφέρει χάρτη με πληρωμή!!

Οι περισσότεροι τουρίστες (από το εξωτερικό) είχαν βέβαια τις σημειώσεις τους (βιβλία, εκτυπώσεις από το internet) αλλά κρίμα για την εικόνα που δίνουμε για μια ακόμη φορά...

Πρέπει να αναφέρω όμως ότι το προσωπικό που εργαζεται στους αρχαιολογικούς χώρους και ιδιαίτερα στο μουσείο (πανέμορφοι χώροι) ήταν ευγενέστατο και με επαγγελματική συμπεριφορά. Μπράβο τους!



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ Από /tro-ma-ktiko.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου