Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ «ΦΩΚΙΚΑ 2010 ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με τη συμμετοχή 103 σκακιστών και σκακιστριών από 6 χώρες , Ελλάδα, Πολωνία, Ισραήλ , Αλβανία, Γεωργία και Καναδά και 35 συλλόγους της χώρας, ξεκίνησε σήμερα 2 Σεπτεμβρίου στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας, το 4ο Διεθνές Τουρνουά «ΦΩΚΙΚΑ 2010 – ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ». Για άλλη μια χρονιά σκακιστές και σκακίστριες από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό ...
τίμησαν με την παρουσία τους τη διοργάνωση. Το τουρνουά είναι συνδιοργάνωση της Ένωσης Σκακιστών Άμφισσας, του Σκακιστικού Ομίλου Άμφισσας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας και του Δήμου Άμφισσας που τα τελευταία χρόνια στηρίζουν τις προσπάθειες του συλλόγου μας.
Την τελετή έναρξης τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντινομάρχης Φωκίδας κ. Δημήτριος Ιντέρνος και ο Δήμαρχος Άμφισσας κ. Ασημάκης Ασημακόπουλος.
Ο Πρόεδρος της ΕΣΚΑ κ. Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους φίλους του σκακιού και ευχαρίστησε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας και προσωπικά το Νομάρχη κ. Νικόλαο Φουσέκη για τη μέχρι τώρα στήριξή του και την ένταξη του Διεθνούς Τουρνουά στο πρόγραμμα Τουρισμού της Ν.Α. Φωκίδας. Επίσης ευχαρίστησε το Δήμο Άμφισσας και προσωπικά το Δήμαρχο Άμφισσας και σκακιστή κ. Ασημάκη Ασημακόπουλο για την υποστήριξη της σκακιστικής προσπάθειας της Άμφισσας και την ένταξη του Τουρνουά τα τελευταία χρόνια στις κορυφαίες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου ΦΩΚΙΚΑ 2010. Επιπλέον ευχαρίστησε τον Ευστράτιο Γρίβα για την έκδοση του βιβλίου στη μνήμη του Νίκου Καραπάνου , τον Γιώργο Μιχαηλίδη για τη δωρεάν εκτύπωση των αντιτύπων και όλους όσους βοήθησαν αφιλοκερδώς στη συγγραφή του. Επίσης τον Δημήτρη Ντουντανιώτη για τη δωρεά αντιτύπων του βιβλίου του με τίτλο «Εμβάθυνση προς εύρεση του ακριβέστερου σχεδίου». Τέλος ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Πνευματικού Κέντρου για την αμέριστη βοήθειά τους στην επιτυχία της διοργάνωσης.
Στη συνέχεια ο Αντινομάρχης Φωκίδας κ. Δημήτριος Ιντέρνος, μετέφερε το χαιρετισμό του Νομάρχη κ. Νικολάου Φουσέκη , ο οποίος δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, επισημαίνοντας ότι η φιλοξενία του συγκεκριμένου τουρνουά αποτελεί αναμφισβήτητα τιμή για το Νομό μας , ευχήθηκε καλή επιτυχία στην όλη διοργάνωση και διαβεβαίωσε για τη στήριξη παρόμοιων διοργανώσεων υψηλού επιπέδου που προωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το άθλημα και αποτελούν κίνητρο για τη νεολαία να έρθει σε επαφή, με διαδικασίες που αν μη τι άλλο αναδεικνύουν το μεγαλείο της ανθρώπινης σκέψης και δύναμης.
Ακολούθως ο Δήμαρχος Άμφισσας, κ. Ασημάκης Ασημακόπουλος, χαιρέτησε την έναρξη του τουρνουά , που γίνεται στα πλαίσια των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων ΦΩΚΙΚΑ 2010, σημείωσε ότι έχει καθιερωθεί ως θεσμός από τον Δήμο Άμφισσας στην πόλη μας με πρωτεργάτες την Ένωση Σκακιστών Άμφισσας που ευχαρίστησε προσωπικά . Επισήμανε ότι στέκεται δίπλα στους συμμετέχοντες και στην ηγεσία του συλλόγου, συμμετέχοντας σας παλαιός παίκτης στο σκάκι. , ευχόμενος να ευοδωθούν οι προσπάθειες όλων για το καλό της εκδήλωσης. Εξέφρασε τη σιγουριά του ότι το πνεύμα που θα επικρατήσει στο τουρνουά αυτό, θα προσδώσει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή μας και θα προσελκύσει νέους ανθρώπους που θα θελήσουν να μπουν στα μυστικά του.
Πριν την έναρξη των αγώνων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Νίκου Καραπάνου.
Το τουρνουά θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου με την τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο στις 15:00.
Αναλυτικά αποτελέσματα και φωτογραφίες στην ιστοσελίδα της Ένωσης Σκακιστών Άμφισσας www.eskachess.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου