Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Αλέξης Μητρόπουλος: Οι καιροί απαιτούν την ενωτική παρέμβαση της αριστεράς

www.avgi.gr
Τρεις συλλογικότητες, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και έχουν συγκροτηθεί στους αγώνες υπέρ του άρθρου 16 και των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, παρουσίασαν χθες την υποψηφιότητα του Αλέξη Μητρόπουλου, που είχε υποδείξει και η ΚΠΕ του ΣΥΝ. Κοινός παρονομαστής, η μάχη κατά του Μνημονίου και η αγωνία για ανατροπή στο πολιτικό σύστημα προς τα αριστερά.
Στο τραπέζι της εκδήλωσης διακρίνονται από ...αριστερά: Β. Ασημακόπουλος (Νέος Αγωνιστής), Β. Οικονόμου, βουλευτής Αττικής (Δημοκρατική Συνεννόηση), Αλ. Μητρόπουλος, Ν. Μαριάς, πανεπιστημιακός (Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους), και Γ. Χατζηαντωνίου.

“"Οι καιροί απαιτούν την ενωτική παρέμβαση της αριστεράς" σημείωσε ο Αλ. Μητρόπουλος παρουσιάζοντας την Ανεξάρτητη Κίνηση για την Αττική. Από εδώ πρέπει να ξεκινήσει το μήνυμα της αντίστροφης πορείας”, είπε, χαρακτηρίζοντας τον μηχανισμό “στήριξης” και το “καταστροφικό Μνημόνιο” “λάθος δρόμο, που έχει στερήσει κάθε αισιόδοξη και εναλλακτική σκέψη”. Ο εργατολόγος χαιρέτισε την απόφαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ για συμπόρευση και ευχαρίστησε “που επέλεξαν να είμαστε συνοδοιπόροι στο ταξίδι, που είναι ό,τι πιο αισιόδοξο έχει να παρουσιάσει σήμερα η σύγχρονη αριστερά”.

Απευθυνόμενος προς τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, είπε πως “κρίναμε με παρρησία τη σοσιαλφιλελεύθερη διολίσθησή του κατά τα ύστερα χρόνια της εκσυγχρονιστικής διακυβέρνησης”, επισημαίνοντας ωστόσο πως “σήμερα διαφωνούμε ριζικά με τις βασικές επιλογές της ηγεσίας”. Αναφερόμενος στους στόχους της κίνησης είπε πως βασικό μέλημα “είναι να πείσουμε και να κινητοποιήσουμε τον λαό για τον αδιέξοδο και απορρυθμιστικό χαρακτήρα αυτής της πορείας”.

Η εκδήλωση της τεκμηριωμένης αντίθεσης και η καταδίκη του Μνημονίου και των πολιτικών του, η ακύρωση των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων, η διεκδίκηση μιας νέας διαπραγμάτευσης, στη βάση ενός άλλου ισοζυγίου, και η στήριξη του κοινωνικού κράτους, αποτελούν μερικούς από τους στόχους που έθεσε ο Αλ. Μητρόπουλος, υποστηρίζοντας πως οι στόχοι αυτοί δεν μπορούν να επιτευχθούν “με πολιτικές και αυτοδιοικητικές κινήσεις, που προέρχονται από το ίδιο κρισιακό τοπίο”. Άσκησε δε κριτική στην διοικητική μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη", λέγοντας πως θα παλέψει να μην εφαρμοστεί η διοικητική μεταρρύθμιση "ως δημοσιονομικός βραχνάς, όπως επιβάλλει ο νόμος του Μνημονίου και η σύμβαση με τους δανειστές μας”.


Τώρα εμάς κάτι δεν μας κολάει καλά  κοιτώντας την φωτογραφία. Είστε σίγουροι ρε παιδιά ότι αυτοί δεν θα ξαναγυρίσουν στο ΠΑΣΟΚ;
Είστε σίγουροι να βάλει η αριστερά το μεγαλύτερο στοίχημα ποντάροντας σε αυτούς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου