Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ S&B, ανακοίνωση του ΚΚΕ

Η στήριξη των μεγαλοεπιχειρηματιών βαφτίζεται «εθνικό συμφέρον»

Με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής σε αγωνιστική ετοιμότητα

Την καθολική αντίδραση εργαζομένων, κατοίκων και φορέων συναντά η επαίσχυντη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που, για λόγους «εθνικού συμφέροντος», δίνει διπλάσια έκταση γης (σ.σ. από αυτή που ζήτησε) στην εταιρεία «S&B Βιομηχανικά Ορυκτά» (συμφερόντων του πρώην προέδρου του ΣΕΒ Οδυσσέα Κυριακόπουλου), για να ...
υλοποιήσει επιφανειακές εξορύξεις βωξίτη στην περιοχή «ΒΛΑΧΟΘΑΝΑΣΗ» στη Φωκίδα.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγους μήνες, φορείς προσέφυγαν στο ΣτΕ και πέτυχαν την αναστολή των εργασιών στη συγκεκριμένη περιοχή. Τότε, η εργοδοσία Κυριακόπουλου εκβιαστικά προχώρησε σε αντεργατικές επιλογές, ανακοινώνοντας διαθεσιμότητες, απολύσεις, εσωτερικές μετατάξεις, κατάργηση μικροεργολάβων σε μη παραγωγικά τμήματα (συνεργεία κ.λπ.), προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να στρέψει τους εργαζόμενους ενάντια στους φορείς που έκαναν την προσφυγή, δημιουργώντας ταυτόχρονα μεγάλο κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ τους. Μάλιστα, η εταιρεία προετοίμαζε τέτοιο κλίμα, όταν μόνο για το Α' τρίμηνο του 2010, η κερδοφορία της ξεπερνούσε το 450%!

Σε ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ επισημαίνει:

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας, η Δικαιοσύνη, για μια ακόμη φορά απέδειξαν ότι δε λειτουργούν με γνώμονα τα συμφέροντα του λαού, αλλά για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, για να κερδίζει απρόσκοπτα χρήμα με ουρά, ακόμη και σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Η ίδια "Δικαιοσύνη" που βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες που πραγματοποιούν εργαζόμενοι και συνδικάτα, για να υπερασπιστούν το μεροκάματο, τη σύνταξη, την ίδια τη ζωή τους, η ίδια για λόγους "εθνικού συμφέροντος" (όπως επικαλείται) δίνει διπλάσια έκταση από αυτή που ζητούσε η S&B για να πραγματοποιήσει επιφανειακές εξορύξεις στο κοίτασμα Βλαχοθανάση.

Είναι λογικό. Οταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η "αντιπολίτευση" της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. θεωρούν εθνικό συμφέρον το "πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης", το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, το πάγωμα των αυξήσεων στους μισθούς και τις συντάξεις για 3 χρόνια, την κατάπτυστη Εθνική Συλλογική Σύμβαση, το τσάκισμα των αγώνων των εργαζομένων, πώς μια δικαιοσύνη που είναι υποχείριο του συστήματος, τρέφει και τρέφεται από αυτό, θα πάρει θέση κόντρα στη θέληση του μεγαλοβιομήχανου Κυριακόπουλου;

Θα ξανατονίσουμε αυτό που είχαμε πει σε παλιότερη ανακοίνωσή μας: "οι κεφαλαιοκράτες πάντα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα πιέζουν για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη. Δεν είχαν ούτε πρόκειται να αποκτήσουν ηθικούς ενδοιασμούς...".

Γι' αυτούς τους λόγους καλούμε τους εργαζόμενους στα μεταλλεία και τον υπόλοιπο λαό της Φωκίδας να βρίσκεται επί ποδός πολέμου. Η S&B και μέτρα αντιλαϊκά θα πάρει και νέα νταμάρια θα εξασφαλίσει. Είμαστε σίγουροι γι' αυτό. Οπως είναι και η εταιρεία σίγουρη, μιας και έχει στο πλευρό της Δημάρχους και βουλευτές (νυν - τέως και μέλλοντες), καθώς και μια πολιτική που αναφανδόν σιγοντάρουν ΟΛΟΙ οι παράγοντες της περιοχής και τα κόμματα που τους στηρίζουν.

Το ΚΚΕ και μέσα και έξω από τη βουλή θα είναι πάντα στο πλευρό των εργαζομένων, όπως ήταν για την κάθε μικρή ή μεγάλη ανάγκη τους».
Από Ριζοσπάστη

1 σχόλιο:

  1. Γνωρίζετε το Potosí και την Cochabamba;

    Εκεί θα καταλήξετε 'ινδιάνοι' της Φωκίδας. Έχετε και μεταλλεύματα και νερά.

    http://tomantri.blogspot.com/2010/08/blog-post_03.html

    Κι ας λέει το ΚΚΕ τα δικά του.
    Εξάλλου το αντίστοιχο Βολιβιανό 'έφτυσε' τον Τσε, όπως το δικό μας τον Άρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή